BIST 10.557
DOLAR 32,17
EURO 35,15
ALTIN 2.431,65
HABER /  GÜNCEL

İzmir bu pazar sallanacak!

Miting ile yılın maçı aynı günde. Sıradışı önlemler devrede, balık adamlar bile nöbette.

Abone ol

İzmir, pazar günü "Tandoğan'dan Çağlayan'a, Çağlayan'dan Gündoğdu Meydanı'na" adı altında gerçekleştirilecek mitinge hazırlanıyor. Tertip Komitesi'nin hazırlıklarının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü de mitingin sorunsuz geçmesi için düzenlemeler yapıyor.
Atatürkçü Düşünce Derneği İzmir Şubesi Başkanı Mükerrem Demir, mitingin şölen havasında geçmesini bekledikleri belirterek, "İki milyona yakın insanın katılacağını düşünüyoruz. Şubeler aradıkça, gelecek otobüs sayısının Ankara'dakinin çok üzerinde olduğunu görüyoruz" dedi.

Denizde balık adam nöbeti;

Miting dolayısıyla düzenleme komitesi bir dizi önlem aldı.
-Saat 10.00'da Alsancak Limanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na doğru yürüyüş olacak.
- Şehir dışından gelenler düşünülerek mitingin 11.30'da başlamasına karar verildi. Hava çok sıcak olacağı için programı çok uzatılmayacak.
-Belli noktalara seyyar tuvaletler konulacak.
-Denize düşme riskine karşı balıkadamlar ve 4-5 AKS ekibi bulunacak.
-Yelkenliler, tekneler ve süslenen Körfez vapurları, hem körfez hem de Kordon'da büyük coşku yaşanacak.
-Sanatçılar Ege türküleri seslendirecek.

Şehiriçi ulaşımda seferler artırıldı

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi, mitingin yanı sıra, akşam da Atatürk Stadı'nda oynanacak Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşması için bir dizi önlem aldı. Otobüs, vapur ve metro seferleri geç saatlere kadar artırıldı.
    • Katılımcıların dört arama noktasından geçirilerek alınacağı alanda 2 bin resmi polisin yanı sıra, hırsızlık, yankesicilik olaylarına karşı sivil ekipler görev yapacak.
    • Körfez hava sahası da miting süresince özel uçuşlara kapalı olacak.
    • Otellerde ise miting ve Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşması nedeniyle yüzde 100 doluluk yaşanıyor. Yoğunluk nedeniyle oda fiyatları da yükseldi.