BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

İzinsiz gösteriye polis müdahalesi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba polis müdahale etti.<br/>Şırnak’ın Cizre ilçesinde 23 Nisan’da yaşanan izinsi...

Abone ol

Şırnak’ın Cizre ilçesinde izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba polis müdahale etti.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde 23 Nisan’da yaşanan izinsiz gösterilerde iddialara göre sivil polis aracının çarpması sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Sinan Saltıkalp (17) için gün boyunca kepenkler açılmadı. Fırın ve eczaneler dışında bütün kepenklerin kapalı olduğu ilçe kent merkezinde gün boyu devam eden sessizlik yerini izinsiz gösterilere bıraktı.
İdil Caddesi, Yafes Caddesi, Nusaybin Caddesi ve Yeni hastane caddesinde taş, çöp konteynırı, inşaat malzemeleri ve araç lastikleri yakarak yola barikat kurup trafiğe kapatan ve yoldan geçen araçlarda kimlik kontrolü yapıp izinsiz gösteri yapan gruplara polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.
Polisin dağılmaları yönünde yaptığı bütün uyarı anonslarına rağmen polis zırhlı araçlarına ve TOMA araçlarına taş ve molotofkokteylleri ile saldıran gösterici guruplara polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale ederek grupları dağıtmaya çalıştı. Polisle göstericiler arasında yaşanan olaylarda çocukların ön saflarda olması ise dikkatlerden kaçmadı.
Güvenlik güçlerinin geniş güvenlik önlemi aldığı kent merkezindeki olaylar devam ediyor.