BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,13
ALTIN 2.303,58
HABER /  POLİTİKA  /  İYİ PARTİ

İYİ Partili Türkkan: CHP alerjisi hortladı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan, CHP'nin gücünün fazla abartılarak var olan CHP alerjisinin 24 Haziran'da hortlatıldığını ileri sürdü. Türkkan, yeni döneme ilişkin İYİ Parti'nin izleyeceği politikalar konusunda da ipuçları verdi.

Abone ol

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, 24 Haziran seçimlerinin baskı ve engellemeler düşünüldüğünde kendileri için başarılı bir sonuç olarak değerlendirdi. CHP'nin gücüne ilişkin abartılı yorumlarının sağ seçmeni korkuttuğunu ve AK Parti'ye olan yönelimi artırdığını savunan Türkkan, yeni dönemde yıkıcı bir muhalefet yapmayacaklarını söyledi.

Lütfü Türkkan, BBC'nin 24 Haziran'a ilişkin sorularını cevapladı. Seçim kampanyası öncesi ve sonrasında partisine yönelik baskı ve engellemeler olduğunu ileri süren Türkkan, yeni bir parti olduklarını ve bu kampanya sürecinde de herhangi bir Hazine yardımı almadıklarını hatırlattı. İşte Türkkan'ın açıklamalarından bazı satır başları:

"Bir parti düşünün ki kurucuları tehdide varan engellemelerle karşılaşıyor, daha sonra kuruluşunun tescilinde bile Yargıtay'da engel çıkartılıyor. Herhangi bir Hazine yardımı almıyorsunuz. Bir anda size seçime sokmamak için baskın seçim yapılıyor. Genel başkanınızı her gün tehdit ediyorlar; ilçe, il örgütleri kuruyorsunuz, kurucu yaptığınız arkadaşlarınız ertesi gün istifa etmesi tehdit ediliyor, işçiyse işten çıkarılıyor.

"İLÇE BAŞKANIMIZ ÖLDÜRÜLDÜ"

Seçime girerken adaylık teklif ettikleriniz aynı tehdit ve engelle karşılaşıyor. 'Seçime giremez bunlar' diye bir taraftan engeller koyuluyor. Seçime giriyorsunuz, ofisleriniz basılıyor, partilileriniz bıçaklanıyor, ilçe başkanınız öldürülüyor.

"BUNA RAĞMEN YÜZDE 10 BARAJINI AŞTIK"

Bu arada bütün bunlarla beraber Türkiye'de yüzde 10 barajını aşmışsınız. Türk siyasi hayatında bu kadar engele rağmen, baskıya rağmen bu şekilde başarılı olmuş ikinci bir örnek yok. Parasız olduğunu da ekleyin. Bu parti sekiz aylık prematüre bebek gibi.

"CHP ALERJİSİ HORTLADI"

İç Anadolu coğrafyasında, gelen oylarda önemli bir geri dönüş oldu. Orada milliyetçi, muhafazakar bir damar var. Basının 'CHP geliyor' feveranı, olmayan yükseklikteki ilanları, oradaki milliyetçi muhafazakar tabanı tekrar geriye çevirdi. Orada bir CHP alerjisi var. İYİ Parti'ye gelmesi muhtemel oyların çok büyük bir kısmı 'Aman CHP geliyor' korkusuyla geri döndü.

CHP'nin 'Geldik, geliyoruz' gibi aşırı, abartılı ifadeleri oradaki seçmenleri geriye çevirdi. 'İlk turda seçiliyoruz' demeye başladılar. Abartılı yapınca o muhafazakar seçmendeki CHP alerjisi tekrar hortladı. 'Yine bu CHP'lilere kalacağız' deyip geri döndüler.

"YIKICI MUHALEFET YAPMAYACAĞIZ"

Biz asla yıkıcı bir muhalefet yapmayacağız. Muhalefet olsun diye sadece bağıran, çağıran, yıkan, döken bir muhalefet değil, yapıcı, ülkenin hayrına bir muhalefet yapacağız. Her eleştirdiğimizi, karşısına bir teklif koyarak eleştireceğiz. Böylece merkez siyaseti, bütün oylarına talip olduğumuz insanlarımıza anlatacağız ki meclis grubuna bu konuda büyük görevler düşüyor."