BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.246,25
HABER /  GÜNCEL

İYİ Parti Rize milletvekilleri listesi iyi parti oy sonucu

RİZE İyi Parti milletvekilleri kimler oldu ilk kez seçime katılan İYİ Parti lideri Meral Akşener ne kadar oy aldı? İYİ Parti oy oranı ve milletvekili sayısı merak konusuydu. YSK Sandıkları açtıkça İYi Parti sonuçları belli oldu.

Abone ol

İYİ Parti ilk kez bir seçime katıldı ve siyaset arenasına çıktığı bu seçimdeki Rize oy oranı merak konusu. Rize İYİ Parti milletvekilleri kimler oldu, Meral Akşener ne kadar oy aldı sorularının yanıtı 24 Haziran 2018 genel seçimleri ile ortaya çıktı. İYİ Parti'nin bu seçimlerde Millet İttifakında yer aldı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Meral Akşener yarıştı.

24 Haziran 2018 seçimlerine Türkiye genelinde olduğu gibi Rize kentinde de yoğun katılım oldu. Rizelılar verdiği oylarla 27. dönem yeni milletvekillerini meclise taşıdı. Peki Rize İYİ Parti milletvekilleri kimler oldu, İyi Parti ilk seçiminde ne kadar oy aldı? 

Rize İYİ Parti Milletvekilleri ve Rize Seçim Sonuçları için tıklayınCumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Türkiye pazar günü saat 08.00'dan itibaren sandığa gitti. 56 milyon seçmen 180 bin 65 sandıkta oy kullandı. Oy verme işlemi saat 17.00'de sona ererken herkesin merak ettiği seçim sonuçları ajanslardan son dakika haberi geçti. Türkiye 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne AK Parti, CHP, HDP, HÜDA PAR, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi ile Vatan Partisi katıldı. BBP'nin adayları AK Parti, DP'nin adayları ise İYİ Parti listelerinden seçime girdi.  2018 seçimlerinde ittifaklar çekişti. Cumhur ittifakı AK Parti ve MHP milletvekillerini belirlerken Millet İttifakı oyları ise CHP, Saadet Partisi ve İyi Parti milletvekili listesini oluşturdu. İYİ Parti milletvekilleri Türkiye listesi