BIST 10.705
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.507,98

İyi Parti iyi olabilir mi ki?

Antalya İyi Parti Manavgat eski İlçe Başkanı Hüseyin Ergen evine girmek üzere olduğu bir sırada tetikçi silahını camdan içeriye doğrultuyor.

Tetikçi tetiğe basıyor…

Silah tutukluk yaptığı için ateşlemiyor.

Saldırgan önce olay yerinden kaçıyor ve uzaklaşıyor. Sonra hızla geri geliyor.

Evine doğru koşmakta olan Hüseyin Ergen’e arkasından yedi el ateş ediyor. Kurşunlardan ikisi Ergen’in bacaklarına isabet ediyor.

Ergen yere yığılırken, tetikçiler yaya olarak kaçıyor.

Hüseyin Ergen hastaneye kaldırılırken “son zamanda siyasette yaşadığı problemlerin sebebi bu yaşananlarda olduğunu” söyledi.

Azmettiren İyi Parti Genel İdare Kurulu üyesi Ayşen Kurt ve eşi Yahya Kurt.

Sebep mi?

İyi Parti Genel İdare Kurulu üyesi Ayşen Kurt, belediye başkan adayı olmak istemesi.

Manavgat İyi Parti İlçe Başkanı Hüseyin Ergen bu adaylığa karşı olması.

Ayak bağı olan Ergen’in ortadan kaldırılması için harekete geçiliyor. Yahya Kurt “öldürülmesi şart” diyerek azmettirici Ahmet Çelik’le temas ediyor.

Ergen’i önce görevden aldırıyorlar.

Nasıl mı?

Hüseyin Ergen sosyal mecrada Kurt Ailesi ile ilgili paylaşım yapıyor.

Bu paylaşım:

“Kurtlar sofrasında kendimi yedirmeyiz. Üç kuruşa yaşlı koca bulan kadın, utan kendinden. Kişiliksiz. Eğreti gelin. Bu saatten sonra kim deli, göreceğiz Hürrem Sultan.”

Hüseyin Ergen yılın ilk günü görevinden oldu.

Yahya Kurt, azmettiriciye Ergen’in evinin krokisini, telefon numarasını, aracının plakasını, çalıştığı yerin adresini ve suikast için anlaşılan parayı veriyor.

Azmettirici paranın bir kısmını tetikçi Selahattin’e veriyor. Azmettirici Ahmet Çelik, Hüseyin Ergen’i araştırdığında üç çocuk babası olduğunu, çocuklarının küçük olduğunu öğrenince vicdanı elvermiyor ve ayaklarına sıkılması için talimat veriyor tetikçi Selahattin Oğuz’a.

Bu arada Yahya Kurt, Ayşen beni sıkıştırıyor bitirin bu işi diye mesaj atıyor. Hüseyin Ergen evinin önünde vuruluyor. Çelik yapılan “hizmetin” ödemesini tahsil etmek istiyor. Bir miktar para alıp geri kalan için geleceğini söylüyor. O gün geldiğinde Yahya Kurt parayı ödemek istemiyor.

Sonrasın da…

Hüseyin Ergen’in cep telefonuna olayın tüm detaylarıyla anlatıldığı bir mesaj Ahmet Çelik tarafından atılıyor. Sonrasında Çelik emniyete gidip durumu anlatıyor.

Ahmet Çelik ifadesinde şunları söylüyor:

“Yahya Kurt’un, Hüseyin Ergen’in ölüm emrini verdiğini, kendilerinin bu işi yaptıklarını ama paralarını alamadıklarını bunun üzerine de bütün yapılanları itiraf etmeye karar verdim” diyor.

Bu ifadeden sonra tetikçi Selahattin Oğuz, Yahya Kurt ve Ahmet Çelik cezaevine Gönderilirken,

İyi Partili Ayşen Kurt Fransa’ya kaçıyor...

Bizim ülkemizde siyaset yapılma sebebi; politikacıların itibar kazanması, rant elde etmek, siyasi nüfuz kazanmak, servet sahibi olmak…gibi pek çok kişisel fayda elde etme platformu olarak görülmektedir.

Oysaki politikacılar tertemiz olmalı ki siyasette temiz olsun.