BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İTÜdeki istifaların perde arkası

Rektörler değişiyor, bazı öğretim üyeleri ise istifa ediyor. Pekala bu istifaların arkasında perdede hangi gölgeler var?

Abone ol Üniversitelerde kaos yaşanıyor görüntüsü verilmeye çalışan istifacı öğretim üyelerinin arkasındaki gögelerde belirmeye başladı. İTÜ'deki istifacıların başını çeken isim, atanmayan rektörün kardeşi ve aynı zamanda rektör yardımcısı!

İstanbul Teknik Üniversitesi’ndeki istifa gösterisinin arkasındaki gerçek ortaya çıktı. Bugün, 12 öğretim üyesi Eski Rektör Prof.Dr.Faruk Karadoğan’a sözlü olarak istifalarını verdiler.

İSTİFACI KARDEŞİ ÇIKTI

İstifalarla ilgili açıklama yapan Eski Rektör “böyle bir devir teslimin İTÜ’de ilk defa yaşandığını söyleyerek” imalı yorumda bulunmuştu. Oysa istifa ettiğini söyleyenler arasında bir isim dikkat çekiyor o da Prof.Dr.Haluk Karadağ. Haluk Karadağ, Eski Rektörün öz kardeşi aynı zamanda da Rektör Yardımcısı. Eski rektör Karadoğan, yeni rektör atamasıyla ilgili imalı yorumlar yaparken konuyu bilenler Prof.Dr.Faruk Karadoğan’ın, kendi öz kardeşini rektör yardımcısı yaptığı günleri hatırlatıyorlar.

KARDEŞİNİ YARDIMCISI YAPMIŞTI

Abi Karadoğan, kardeşini Rektör Yardımcısı olarak atarken bütün üniversite camiasından gelen tepkiler üzerine kendisini ABD Eski Başkanı J.F.Kennedy’e benzetmişti.

Karadoğan, Rektörlükte kurduğu “abi-kardeş yönetiminin” normal olduğunu, J.F.Kennedy’in de, kardeşini Adalet Bakanı olarak atadığını, kardeşinin bu görevde olmasının kendisi için güven verici bir durum oluşturduğunu söylemişti. (Kaynak:Sabah Gazetesi 28 Ocak 2005)