BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

İTO Başkanı Yalçıntaş tahliye oldu

Rüşvet almak suçundan tutuklanan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş tahliye oldu.

Abone ol

Bir fuarcılık şirketiyle Dünya Ticaret Merkezi arasındaki davayla ilgili ''rüşvet'' iddiaları konusunda başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş tahliye edildi.

YALÇINTAŞ VE PEHLİVAN'A TAHLİYE KARARI

Avukatları Yalçıntaş ile soruşturma kapsamında tutuklanan diğer zanlılardan avukat Abdullah Pehlivan'ın tutukluluklarına itirazda bulundu. Talebi değerlendiren Ankara 3. Asliye Ceza Mahkemesi, Yalçıntaş ve Pehlivan'ın tutukluluk hallerinin kaldırılarak tahliyelerine karar verdi.

TAHLİYE KARARINI BASINLA PAYLAŞTI

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulunu ziyaret etti. Ziyaret sırasında kendisine bilgi gelen Avdagiç, tahliye kararını konuklar ve basınla paylaştı. Bu arada bazı İTO üyelerinin konuyla ilgili topluca Ankara'ya gideceği bildirildi.

YARGIYA RÜŞVET İDDİASI

Aralarında İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ile Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Onursal Başkanı Mustafa Oskay'ın da bulunduğu 9 sanık, yargı ve iş dünyasının karıştığı rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanmıştı. Zanlılar polisin uzun süren teknik takibi sonucu yakalanmışlardı. Sanıklar Yargıtay'daki dava dosyalarının kendi lehleri yönünde çıkması için rüşvet vermekle suçlanıyorlardı.