BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İtalya'dan Donald Trump'ı kızdıracak hamle

İTALYA'nın Toskana bölgesindeki Vagli di Sotto kasabasında bulunan "Onur ve Onursuzluk" isimli parka, Donald Trump'ın mermerden heykeli dikilecek. Heykelin, parkın hangi bölgesine dikileceğine ise henüz karar verilmedi.

Abone ol

Vagli di Sotto Belediye Başkanı Mario Puglia, Trump'ın heykelinin şimdilik "onur" ve "onursuzluk" bölümlerinin arasına dikileceğini söyleyerek, "Daha sonra onurlular tarafına mı onursuzlar tarafına mı taşınacağına zaman ve tarih karar verecek" dedi.

Geçmişte Gladio üyesi olan ve bundan pişmanlık duymadığını söyleyen Puglia, şahsen Donald Trump'a karşı olmadığını da vurguladı.

Puglia, "(Trump) şimdilik tutarlılığı temsil ediyor. Seçim kampanyasında vaat ettiği şeyleri yerine getiriyor. Demokratik yollarla başkan seçildi, yönetmesine izin verilmeden yargılanmamalı" diye konuştu.

Kasabadaki parkın bir tarafında tarihe "şerefli" şekilde geçen kişilerin, diğer tarafta ise "daha az saygıyla anılanların" heykelleri yer alıyor.

Puglia'nın geçen Perşembe günü heykelin yapımı için bağış çağrısında bulunmasının ardından birkaç gün içinde 100 bin euro'luk finansman sağlandığı açıklandı.