BIST 10.206
DOLAR 32,34
EURO 34,89
ALTIN 2.378,40
HABER /  DÜNYA

İtalya'da yaşayan Türkler'in ilk hac heyecanı

İtalya'da yaşayan gurbetçi Türklerden bir grup, hac görevlerini yerine getirmek için kutsal topraklara doğru yola çıktı.

Abone ol

Kafileye başkanlık eden Türkiye'nin Milano Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Abdülhamit Eşmeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İtalya'nın Imperia kentinden 20, Modena'dan 6, Trieste'den 4 ve Como ve civarından da 22 olmak üzere toplam 52 kişilik bir grupla hac vazifesini yerine getirmek için yola çıkacaklarını belirtti.

İtalya'dan ilk kez düzenlenen böyle bir organizasyonla kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının heyecanlı olduğunu ifade eden Eşmeli, ''Vatandaşlarımız kutsal topraklara gidecek olmanın hazzını yaşıyorlar. Dolayısıyla biz de bu hususta hacılarımıza yardımcı olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda da yine vatandaşlarımızın bu hac vazifesini yapması konusunda güzel bir örnek olacaktır diye düşünyoruz'' dedi.

Eşmeli, şöyle devam etti:

''Din Hizmetleri Ataşeliği olarak İtalya'dan ilk defa böyle bir organizasyonun olması bizim için ayrı bir heyecan oluşturuyor. Büyük bir mutluluk, çünkü hacı adaylarımız her gün yönelmiş oldukları kıbleyi, bizzat görmüş olacaklar. Çok heyecanlı bir olay. Buna katkı sağlamanın hazzını yaşıyoruz. Bu ilk sebebiyle Diyanet İşleri Başkanlığımızın da burada hizmetlerinin çok daha ileri bir noktaya gitmesi açısından güzel bir katkı olacaktır.''