BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İtalya'da Noel'de trafik cezalarına af

Ülkenin kuzeyindeki Padova kentinin belediye başkanı, Noel Bayramı vesilesiyle kentte son iki ayda hız limitini aşma gerekçesiyle kesilen trafik cezalarını iptal etti.

Abone ol

İtalya'nın kuzeyindeki Padova kentinin belediye başkanı Massimo Bitonci, dün kutlanan Noel Bayramı vesilesiyle kentte son iki ayda hız limitini aşma gerekçesiyle kesilen trafik cezalarını iptal etti.

Yerel basında yer alan haberlere göre, iptal edilen 112 bin cezanın bedeli milyonlarca euro.

İptal edilen cezaların henüz resmi işleme alınmamış hız limiti ihlallerini kapsadığı vurgulandı.

Aşırı sağcı Kuzey Ligi Partisi'nden Massimo Bitonci, "Yıl sonuna kadar ceza verilmeyecek. Ama gelecek sene işi daha ciddiye alacağız. Umarım bu, ayağını pedala sert basanlara bir ders olmuştur" dedi.

'Yasa ihlali ödüllendiriliyor'

Ancak Belediye Başkanı'nın "Noel hediyesi" tepki de çekti. Kimileri, belediye başkanının bu kararla yasa ihlallerini ödüllendirdiğini söylerken, kimileri de sadece hız limiti ihlallerinin affedilmesinin farklı trafik kurallarına aykırı davranmaktan ceza alanlara haksızlık olduğunu savunuyor.

Padova Belediye Meclisi'nin Demokratik Partili üyesi Gianni Berno, ceza affının kente ne kadara mal olduğunu sorguladı. Berno, "Toplamda ne kadar gelir kaybı yaşandı? Polisin işgücü masrafının maliyeti ne kadar oldu?" diye sordu.

Bitonci'nin yanıtı ise "Padovalıları tartaklayarak para kazanmakla ilgilenmiyorum. Bizim isteğimiz yol kazalarının önlenmesi. Padova, devletin kestiği vergiler ve diğer harcamalar için 2014'te yeterince ödeme yaptı" oldu.

Kuzey Ligi, "Padanya'nın Bağımsızlığı için Kuzey Ligi" adıyla kurulduğunda, Padova merkezli "Padanya" bölgesinin bağımsızlığını istiyordu.

Son zamanlarda Kuzey Ligi'nin İtalya genelinde gücünü artırmasıyla bağımsızlık talebi artık daha az dile getiriliyor.

Ancak Kuzey Ligi, nispeten refah içinde olan İtalya'nın kuzeyindeki bölgelerin, ekonomik açıdan daha kötü durumda bulunan güneydeki bölgelerin yükünü taşıdığını savunuyor.