BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

İtalya'da hızlı tren protestosu

İtalyan Alplerinde, Fransa ile İtalya arasında planlanan yeni hızlı tren hattı yapımı yüzünden göstericilerle polis arasında çatışma çıktı.

Abone ol

Torino ile Lyon kentleri arasındaki tren yolculuğunu hemen hemen yarıya indirmesi beklenen yeni hızlı tren hattı için tünel kazma çalışmalarının bugün başlaması planlanmıştı.

Ancak yöre halkı, İtalya'nın kuzeyindeki güzel manzaralı Susa Vadisinde ağır iş makinelerinin çalışmaya başlamasını engellemek için barikatlar kurdu.

Polis de göstericileri dağıtmak için yangın hortumları ve göz yaşartıcı gaz kullandı.

İtalya hükümeti, büyük ölçüde Avrupa Birliği'nden sağlanan kaynaklarla desteklenen projenin gerçekleştirilmesinde kararlı ve çevre gruplarının itirazlarına rağmen projenin yürütülmesini istiyor.

Tünel kazma çalışmaları için bölgeye gönderilen iş makinelerine polis eşlik etmek durumunda kaldı.

Göstericiler, çalışmayla ilgisi olmayanların girmesini engellemek için konan barikatları ateşe verdiler ama kazma çalışmalarını durduramadılar.

Dün gece tünel ve hızlı tren hattı projesine karşı çıkan 3000'i aşkın kişi, mum yakarak barışçı bir toplantı düzenlemişti.

Çevreciler, milyarlarca euroluk projenin, gereken güvenceleri taşımasına rağmen, olağanüstü güzellikteki doğal manzarayı bozacağına inanıyor.