BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İtalya’da batan Türk gemisinde iki ölü, dört kayıp

Dün sabah Ravenna Limanı açıklarında başka bir gemiyle çarpışarak batan Türk kargo gemisinin 11 mürettebatından ikisi hayatını kaybetti, kurtarılan beş kişi hastanede tedavi altına alındı. Kayıp dört kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Abone ol

İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında dün sabah başka bir gemiyle çarpışarak batan Türk kargo gemisinin 11 mürettebatından ikisi hayatını kaybederken, kayıp dört kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

"Gökbel" isimli gemi, dün sabah 08.40 civarında Ravenna Limanı girişinde Belize bandıralı "Lady Aziza" isimli gemiyle çarpışarak batmıştı.

Gökbel'in, tamamı Türk olduğu belirtilen 11 kişilik mürettebatını kurtarmak için başlatılan çalışmalar, olumsuz hava şartları yüzünden güçlükle ilerliyor. Ravenna Belediye Başkanı Fabrizio Matteucci’nin açıklamasına göre dün gece ara verilen kurtama çalışmalarına sabaha karşı yeniden başlandı.

Arama-kurtarma ekipleri tarafından denizden çıkarılan altı kişiden biri hastanede hayatını kaybederken, bir kişinin de cenazesine ulaşıldı. Kayıp dört kişinin arasında geminin kaptanı da bulunuyor. Kurtarılan beş kişi ise hastanede tedavi altına alındı.

'Beş kişinin sağlık durumları iyi'

Türkiye’nin Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada, hastanede ziyaret ettiği beş kişinin sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

İtalyan kaynaklardan alınan bilgilere göre olayla ilgili iki ayrı soruşturma başlatıldı. Çarpışmanın, olumsuz hava şartlarının görüşü kısıtlamasından ya da radar arızasından kaynaklanmış olabileceği ihtimalleri üzerinde duruluyor.

Öte yandan, Türk basınındaki haberlere göre batan Gökbel gemisinin sahibi Çetinkaya Denizcilik şirketinin yetkilisi Remzi Bahşi, olayla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Limana yanaşmak için aldığı talimat ile manevra esnasında başka bir geminin, gemimize makine dairesinin kıç tarafından vurması sonucu gemimiz 20 dakika içerisinde çok ani bir şekilde, hava şartlarının da çok kötü olması nedeniyle batmıştır. 11 personelimiz vardı. Bunlardan beş tanesi kurtarıldı. Şu anda hastanedeler. Durumları gayet iyi. İki tane cenazemiz var maalesef. Biz de üzgün bir şekilde geride kalan dört kişinin iyi haberlerini bekliyoruz.

Gemimiz İskenderun'dan 3 bin ton barit madeni yükledi. Bunun bin 500 tonunu İtalya'nın Salerno Limanı'nda boşalttık . Geri kalan bin 500 tonunu da Ravenna Limanı'nda boşaltmak üzere dün (önceki) sabah itibari ile gemimiz limana vardı, demirledik. Liman dolu olduğu için yanaşma talimatı bugün (dün) sabah itibarı ile verildi. Olayda bu saatlerde vuku buldu zaten."