BIST 10.206
DOLAR 32,34
EURO 34,89
ALTIN 2.378,40
HABER /  GÜNCEL

İşyerinde alışverişin ipuçları

İş yerinizde gizlice alışveriş yapmak için bu ipuçlarını dikkate alın.

Abone ol

Alışveriş yapmayı az ya da çok çoğumuz seviyoruz ve bir çoğumuz belirli fırsat sitelerini takip ediyoruz.

Şimdi şunu hayal edin: Mail geldi, açıp baktığınızda o çok istediğiniz saatin bir kaç saatliğine indirime girdiğini gördünüz ama siz daha saatlerce iş yerinde kalmak zorundasınız. Can sıkıcı bir durum değil mi?

Size yardımcı olacak bir kaç ipucu aşağıda bekliyor ama büyük bir heyecanla aşağı inmeden önce bir saniye dikkatinizi rica ediyoruz. Patronlarınızın internet geçmişinizi inceleyebilecek imkanları var ve %100 bir koruma önermiyoruz, riskleri kabul etmeniz lazım.

Uyarımızın ardından ipuçları ile devam ediyoruz, iyi alışverişler.

1. Gizli Sekme Kullanın

Patronunuzdan alışverişi saklamanın ilk ve en kolay yolu: gizli sekmeler. Hard diskinize çerezleri, tarama geçmişini ve diğer iz bırakan bilgileri yazmadan dolaşmanızı sağlayan bu özellik tüm internet tarayıcılarında bulunmasa da popüler çoğu tarayıcı da standart hale gelmiş durumda. Bir kaç tarayıcının kısayolları:

Internet Explorer: CTRL + SHIFT + P

Firefox: Windows için: CTRL + SHIFT + P

Mac için: SHIFT + COMMAND + P

Chrome: Windows için: CTRL + SHIFT + N

Mac için: SHIFT + COMMAND + N

Safari: Sağ üst köşedeki simgeye tıklayarak “Private Browsing”i seçin.

Opera: Windows için: CTRL + SHIFT + N

Mac için: SHIFT + COMMAND + N

2. Hızlı Geçiş

Gizli sekme de olmanız arkanızdaki birinin ekranınızı görmesini engellemiyor. Kullaklarınızı açık parmaklarınızı hazır tutun.

Tarayıcı sekmeleri arasıdna geçiş için CTRL + TAB, pencereler arasında geçiş için ise ALT + TAB kısayolları kurtarıcılarınız olabilir.

3. Kamuflaj Kullanın

Çoğumuz şu ufak şakayı uygulamışızdır: iş arkadaşınızın masaüstü görüntüsünü alıp masaüstü arkaplanı olarak ayarladıktan sonra simgeleri kaldırmak.

Bunu kendinizi korumak için modifiye edebilirsiniz. O sırada yapmanız gereken işin ekran görüntüsünü alarak masaüstü arkaplanınız yapın. Böylece ses duyduğunuzda doğru pencere veya sekmeye geçme heyecanı yaşamadan masaüstünü açmanız ile iş yapıyor görüneceksiniz. Windows kullanıcıları bunu Windows Tuşu + D tuş kombinasyonu ile kısayoldan yapabilirler.

4. Patron Tuşuna Basın

976x698xboss-button.jpg.pagespeed.ic.v1pw0n1ezr.jpg

Ne yaptığınızı saklamanın bir başka yolu tarayıcınız için “Boss Button” (Patron Tuşu) eklentisi indirmek.

Patron tuşu sayesinde istediğiniz sayfaları belirlediğiniz bir tuş veya mouse hareketiyle saklayabiliyorsunuz. Tarayıcınızın eklentilerine bir göz atmanızı öneririz.

5. Ön Alışveriş Yapın

İndirim tarihleri önceden belli mi ya da özel günlerde indirim yapıyorlar mı? Takviminize hatırlatıcı kurmak takip etmeniz ve hızlı olmanız için size yardımcı olacaktır. Ayrıca almak istediğiniz ürünleri “Sepet”te tutarsanız ki bir bildirim geldiğinde veya gözünüze çarptığında en kısa zaman da alışverişinizi tamamlayın. Ne kadar kısa sürerse o kadar güvenli.


Kaynak: DijitalKütüphane