BIST 10.246
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.395,32
HABER /  DÜNYA

Cenevre 2’ye katılmaya hazırız

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif, ülkesinin, davet edilmesi halinde, Cenevre-2 olarak adlandırılan 22 Ocak’ta düzenlenecek Suriye ...

Abone ol

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif, ülkesinin, davet edilmesi halinde, Cenevre-2 olarak adlandırılan 22 Ocak’ta düzenlenecek Suriye barış görüşmelerine katılmaya hazır olduğunu açıkladı.
İran televizyonuna konuşan Zarif, İran’ın Cenevre-2 görüşmelerine katılımının sorunun çözümüne önemli katkı sağlayacağını düşündüklerini söyledi ve ekledi: “Her zaman söyledik. İran, davet edilirse, hiç bir şart öne sürmeden görüşmelere katılacaktır.”
Suriye krizinin çözümünün “ulusal önem” taşıyan bir mesele olduğunu belirten Zarif, Cenevre-2’ye davet edilmese bile Tahran’ın barışçıl bir çözüm için çalışmaya devam edeceğini vurguladı. Zarif, ayrıca, geçen hafta Cenevre’de Batılı ülkeler ve İran arasındaki nükleer müzakerelerde Suriye konusunun da görüşüldüğü iddialarını yalanladı.
Tahran yönetimi, geçen yıl yapılan Cenevre-1 görüşmelerinde onaylanan uluslararası çerçeve anlaşmayı desteklemekten kaçınmıştı. Bu anlaşma, Beşar Esed’in görevinde kalmasına karşı çıkıyordu. İran, Esed rejiminin en büyük destekçileri arasında yer alıyor.
(İHA)