BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Canlarına tak edince yol kapattılar

İzmir’de, kuvvetli sağanak yağışın yol açtığı su baskınları nedeniyle evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlar, yol kapatıp eylem yaptı. <...

Abone ol

İzmir’de, kuvvetli sağanak yağışın yol açtığı su baskınları nedeniyle evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlar, yol kapatıp eylem yaptı.
İzmir’de, su baskınlarına neden olan sağanak yağış nedeniyle kentte yaşanan olumsuz manzaraların arasına bir de yol kapatma eylemi eklendi. Su taşkınları nedeniyle çamur yığınına dönüşen evleri ve kullanılamaz hale gelen eşyaları için temizlik işlemlerinin yetersiz kaldığını öne süren vatandaşlar, trafik akışının en yoğun olduğu Konak Yeşildere caddesi güzergahında yol kapatma eylemi yaptı.

“ATATÜRK’TEN UTANSINLAR”
İzmir’in Konak ilçesi 19 Mayıs Mahallesi’nde su baskınları sonrasında yaşanan manzaralar savaş alanlarını anımsattı. Taşkınlar evlerin önce camlarının kırılmasına ardından su baskınına yol açtı. Hem evlerini hem de eşyalarını kaybeden vatandaşlar perişan olduklarını ve yardımların yetersiz kaldığını belirtti. 42 metrelik boyuyla Türkiye’nin en büyük dünyanın 10’uncu büyük rölyefi olan Atatürk maskının alt yolunda ikamet eden vatandaşlar yaşadıkları mağduriyete sebebiyet veren yetkililerin Atatürk’ten utanmaları gerektiğini söyledi. Trafikte yol ortasına oturarak eylem yapan bir vatandaş, “Biz, kentsel dönüşüm istiyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz. İşte burada Atatürk maskı var.Atatürk’ten utansınlar. Evlerimiz tavana kadar su bastı. Evlerimiz çamur içinde. Başbakanımız bu görüntüleri görse, bize yardım eli uzatır. Ama illa Başbakanımızın mı bu konuyu dile getirmesi gerekiyor. Köprümüz yıkıldı karşıdan karşıya geçemiyoruz” diye konuştu.

İNTİHARDAN EŞİM KURTARDI
Mahallede oturan vatandaşlardan Tamam Turna da yaşadıkları perişanlığın kendisini intiharın eşiğine sürüklediğini söyledi. Tamam Turna; evin tavanına kadar su bastığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ekipler geliyorlar bakıyorlar, ’yarın temizleyeceğiz’ diyorlar gidiyorlar. Kızımın çeyizlerini, intihar edecektim eşim beni zor tuttu. Ördüğümüz duvar su baskını nedeniyle yıkıldı. Her şeyimiz sular içinde kaldı. Herkes ‘geçmiş olsun’ diyerek gidiyor. Başımıza yıkıyorlar resmen." Kızı Gülden Turna da su baskını anında yaşadıklarını şöyle anlattı: “Sabah saat 07.30 sıralarında dereden taşan su evin önüne doldu ve camları kırarak içeri girdi. Burada bir can kaybı olabilirdi. Devletten yardım bekliyoruz.”

ONLARCA HAYVAN TELEF OLDU
Yağıştan sadece su baskınlarına neden olan ev ve işyerleri değil hayvanlar da nasibini aldı. Onlarca kanatlı hayvanın telef olduğunu belirten mahalle sakinlerinden Ali Turna; sözlerini şöyle sürdürdü: “Yağmur hayvanları öldürdü. Geçen yıl aynı durumu yaşadık. Belediyeye gittik maddi yardımda bulundu ama zararımızı karşılamadı. Her şeyimizi kaybettik. Kanatlı hayvanlar telef oldu.”

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Öte yandan acil müdahale gerektiren birimler bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor. Kızılay’ın battaniye ve gıda yardımı yaptığı vatandaşlar endişeli olarak akıbetlerinin ne olacağı konusunda çaresiz bekleyiş içerisinde olduklarını söyledi.
(İHA)