BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'nin yanından hiç ayrılmadılar

MHP Grup toplantısında güvenlik önlemleri üst düzeydeydi. Korumalar Devlet Bahçeli'yi böyle korudu.

Abone ol

MHP lideri Devlet Bahçeli'ye korumalar adeta etten duvar ördü. Partinin grup toplantısının yapıldığı salonda iki koruma, Bahçeli kürsüye çıkana kadar başında bekledi. Korumalar olası bir tehlikeye karşı etrafı dikkatlice izledi.

bahceli.20131126142228.jpg

 DAMAT KİM, GELİN KİM, EVLENME VAADİYLE KANDIRILAN KİM?

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli'nin hedefinde Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç vardı. Kılıç'ın yeni anayasaya yönelik eleştirilerine değinen Bahçeli, Kılıç'ın "seçime girecek bir siyasetçi gibi yorumlarda bulunduğunu" ifade etti. "Bir yüksek mahkeme başkanının siyasi yorum yapmasının ve gündemde kalma merakının anlaşılır gibi değil" diyen Bahçeli,  Kılıç'ın "Ben, kendimizi evlenme vaadiyle kandırılmış insanlara benzetiyorum. Nikah masasına oturulmadı. Tabii bunun faturasını bu siyasi partilerimiz çekecektir" sözlerini hatırlatarak, şöyle konuştu:

KILIÇ EMEKLİLİKTEN SONRAKİ YERİNİ HAZIRLIYOR

"Sayın Mahkeme Başkanı, neyi anlatmaya ve neyi ima etmeye çalışmaktadır? Damat kimdir, gelin kimdir? Evlenme vaadiyle kandırılan kimlerdir? Sayın Başkan, hangi çevrelerin nam ve hesabına konuşmaktadır? Yoksa kendisi AKP'ye el altından yaptığı servisin, verdiği desteğin amacına ulaşamadığından mı yakınmaktadır? Siyasi partilerin milletimiz nezdinde neyle karşılaşıp karşılaşmayacaklarını bu Sayın Başkan nereden bilmektedir? Başkanlığının yanında müneccimliğe de mi soyunmuştur? Hiç şüphesiz Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın görevi, yürürlükteki Anayasa'ya göre vazifesini ifa etmek ve taşıdığı sorumluluğun gereğini yerine getirmektir. Kaldı ki Yüksek Mahkemeyi siyasi polemiklerin içine çekmeye, sanki bir partinin mensubuymuş gibi değerlendirmelerde bulunmaya hiç hakkı yoktur. Anlaşılan Anayasa Mahkemesi Başkanı emekliliğinden sonraki yerini şimdiden hazırlamaktadır."

Haşim Kılıç'ın "Tabii biz, Anayasa Mahkemesi olarak, belki günaha girebilirim, içimden af diliyorum; Allah'ı Türkiye'nin dışında bir yere konumlandırdık. Ama sakın içeri girme, girersen şöyle olur, böyle olur. Sıkıntı bundan doğdu biraz" dediğini aktaran Bahçeli, "Sayın Başkan'ın bu sözleri maksadını aşmış ve yakasına yapışmıştır. Sayın Mahkeme Başkanı bilmelidir ki Cenab-ı Allah, tövbe haşa, kimsenin, ama kimsenin siyasi hesaplarına konu olamayacaktır. Yüce Rabbimizi ağızlara alırken herkes itinalı, özenli ve saygılı olmalıdır. Allah ne yerdedir, ne göktedir; ne içeridedir, ne dışarıdadır; hamd olsun ki Allah her yerdedir ve hepimize şah damarımız kadar yakındır" değerlendirmesi yaptı.