BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İsyan dedi kendini hapiste buldu!

Tunus'ta başlayan ve 23 yıllık iktidarı 28 günde deviren ayaklanmaların etkisi diğer ülkelere sıçramayı sürdürüyor.

Abone ol

'Sudan'da da Tunus'taki ayaklanmaya benzer bir ayaklanmanın 'muhtemel' olduğunu'' söyleyen Sudanlı muhalif lider Hasan el Turabi, bu sözlerinin ardından evinde gözaltına alındığı bildirildi.

Hasan el Turabi'nin sekreteri Avad Babiker, ''Onu, biraz önce birçok polis arabasıyla alıp götürdüler. Çatışmaya girdikleri bir görevliyi de gözaltına aldılar'' dedi.

AFP'YE KONUŞTUKTAN SONRA GÖZALTINA ALINDI

Sudanlı muhalif lider Hasan el Turabi'nin, AFP'ye açıklamalarda bulunduktan sonra gözaltına alındığı bildirildi.

Hasan el Turabi'nin sekreteri Avad Babiker, muhalefet liderinin AFP'ye ''Sudan'da da Tunus'taki ayaklanmaya benzer bir ayaklanmanın 'muhtemel' olduğunu'' belirtikten sonra gözaltına alındığını söyledi.

Hasan el-Turabi AFP'ye verdiği mülakata, ''Bu ülkede (Sudan) geçmişte birçok ayaklanmalar yaşandı, Tunus'taki ayaklanma bir hatırlatmadır. Sudan'da da bir ayaklanma olması muhtemeldir eğer olmaz ise ülke kan gölüne döner çünkü bütün ülkedeki insanlar silahlı'', şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Hasan el-Turabi, 1989 yılında Ömer el Beşir'i iktidara taşıyan ve aşırı dinciler tarafından desteklenen askeri darbenin mimarı olarak biliniyor. El Beşir'in iktidara gelmesinden 10 yıl sonra, Turabi ile Beşir'in arası açılmış, Turabi Popüler Kongre adlı muhalefet partisini kurmuş ve birçok kez gözaltına alınmıştı.

Muhalif liderin partisi dün, Hartum'un fiyat artışlarını geri çekmemesi halinde ''halk devrimi'' yapılması çağrısında bulunmuştu.