BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İsveçte Çinin baskıları protesto edildi

İsveç'te yaşayan Uygur Türkleri, Çin'in Sincan bölgesindeki baskıları protesto için gösteri düzenledi..

Abone ol

İsveç'te yaşayan Uygur Türkleri Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan Uygurlara uygulanan baskıları protesto etmek amacıyla başkent Stockholm'de gösteri düzenledi.


Stockholm Medborgarplatsen merkezinde öğleden sonra düzenlenen gösteriye Uygur Türkleriyle, Türkler, Azerbaycan ve diğer Türk Cumhuriyetleri vatandaşları katıldı.

İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen gösteriye katılan 200 kadar gösterici ellerinde Türk, Doğu Türkistan ve İsveç bayrakları taşıyarak, "Çin, Uygur topraklarını terk et, Uygurlara özgürlük, Çin, Uygurları öldürüyor, kadınları çocukları öldürüyor" yazılı afişler taşıdı ve sloganlar attı.

Gösteri sırasında bir konuşma yapan İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Dölek, düzenlenen toplantı ve protesto gösterileri ile Çin'de uygulanan zulmü İsveçlilere anlatmak istediklerini kaydetti. Amaçlarının bu gösterilere daha fazla insan çekmek olduğunu kaydeden Dölek, Uygur Türklerinin protesto gösterilerinin önümüzdeki günlerde de süreceğini kaydetti.

Protesto gösterilerine Uygur Türkleri Dernek Başkanı Faruk Sadık ve İsveç meclisinin Çevre Partisi'nden milletvekili Mehmet Kaplan, iki küçük kızı ile katılarak, Uygur Türklerine destek verdi.

Bu arada, protesto gösterisi nedeniyle çevrede bulunan lokantalarda oturanların rahatsız olduklarını bildirmeleri üzerine protesto gösterisi belirlenen zamandan önce sona erdirildi.