BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,15
ALTIN 2.301,00
HABER /  GÜNCEL

İstinye cinayetinde flaş gelişme!

İstinye’de 24 Aralık’ta uyuşturucu baronu Ali Ekber Akgün’ü kırmızı ışıkta lüks aracında infaz eden 6 şüpheli İstanbul ve Ankara’da yakalandı...

Abone ol

İstinye’de kırmızı ışıkta Bentley markalı lüks otomobilinde infaz edilen Hollanda’nın uyuşturucu baronlarından Ali Ekber Akgün cinayetinde Ankara ve İstanbul’da eş zamanla düzenlenen operasyonla 6 kişi yakalandı.

Aşayiş Şube Amirliği ekiplerinin 6 şüpheliyi sorgulamak üzere Cinayet Şube Müdürlüğü’ne getirdiği öğrenildi.

ÖNCE NİŞANTAŞI CİNAYETİ

Ali Ekber Akgün’ün öldürülmesinin ardından 9 saat sonra yeraltı dünyasının tanınmış isimlerinden Vedat Şahin’in ve adamının Nişantaşı’nda öldürülmesiyle ilgili soruşturmada polis, iki gün önce tetikçilerin de aralarında olduğu 14 kişiyi yakalamıştı. İki cinayet arasındaki bağlantıyı değerlendiren polis, cinayetlerin Hollanda bağlantısını da araştırdı. Polis İstinye’de öldürülen Akgün’ün Hollanda’nın uyuşturucu baronlarından Dino Soerel’in 30 kişilik infaz listesinde olduğunu belirlemişti. Hollanda’dan bir ekip yurt dışındaki cinayetlerin Türkiye’deki cinayetlerle bağlantısını araştırmak üzere İstanbul’a gelmişti. İstanbuldan da bir ekip, yurtdışı bağlantısını araştırmak üzere Hollanda’ya gitmişti.

TETİKÇİLER VANLI İDDİASI

Polis, İstinye’de öldürülen Ali Ekber Akgün’ün Hollanda kaynaklı infaz emrinin İstanbul’da iki farklı gruba verildiğini tespit etti. İddiaya göre, Ali Ekber Akgün’ün İstanbul’un Tuzla bölgesinde bulunan liderliğini Vanlı bir kişinin olduğu Kürt tetikçi grubuna verildiği belirlendi. Polis tetikçilerin ve azmettiricinin isimlerini belirleyip eş zamanlı operasyonla gözaltına aldı.