BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.395,76
HABER /  GÜNCEL

İstihdam Strateji Planı Başbakanlık'ta

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Ulusal İstihdam Strateji Planı'nın tamamlandığını bildirdi.

Abone ol

 Devlet Planlama Teşkilatının (DPT) kuruluşunun 50. yıl dönümü dolayısıyla Bilkent Otel'de bir resepsiyon düzenlendi. Törende konuşan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, DPT'nin 50. kuruluş yıl dönümünün bütün planlama camiasına ve Türkiye'ye hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Kalkınma sürecinin bir değişim süreci olduğunu kaydeden Yılmaz, ''Daha iyiye, daha olumluya doğru bir değişim süreci. Bu sürecin iyi yönetilmesinde ve ülkemizin hak ettiği yerlere gelmesinde önemli katkılarda bulunmuş olan ve önemli görevler ifa etmeye devam edecek olan DPT'nin geçmişten bugüne, tüm çalışanlarına en derin saygı ve şükranlarımı sunuyorum'' dedi.

Resepsiyonda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin IMF icra direktörleri heyetinde yer almasıyla ilgili olarak, ''Ülkelerle kapalı görüşmeler yürütüyoruz, yoğun bir temas trafiği devam ediyor'' dedi.

ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİ PLANI HAZIR

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer de Ulusal İstihdam Strateji Planı'nın bitirildiğini açıklarken, söz konusu planın kısa, orta ve uzun vadeli olarak hazırlandığını söyledi. Dinçer, kısa vadeli planın Bakanlar Kurulu'nda görüşülmesi için Başbakanlığa gönderildiğini bildirdi.

Bu arada basın mensuplarıyla sohbeti sırasında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yanına gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dinçer, ''Binali Bey gazeteciler de varken söyleyeyim. Telekomünikasyon Kurumu, Ulaştırma Bakanlığına bağlı. Fakat e-imza uygulamasını sizden önce biz başarıyla yaptık'' dedi. Dinçer'in sözlerine Yıldırım, ''Mum dibine ışık vermez'' diyerek, esprili bir yanıt verdi.