BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İstihbaratçı polislere son dakika operasyonu

İstihbaratçı polislere son dakika yasa dış dinleme operasyonu... Gaziantep'te başlatılan operasyonda gözaltılar var.

Abone ol

Gaziantep ve Şanlıurfa merkezli 'yasa dışı dinleme' yaptıkları iddiasıyla polislere yönelik başlatılan operasyonlarda 36 kişi gözaltına alındı. Sabah erken saatlerde evlerinde gözaltına alınan polisler, sorguları için Emniyet'e götürüldü.

İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli oldukları dönemde aralarında siyasetçi, işadamı ve kamu görevlilerinin de bulunduğu kişileri usulsüz olarak yasa dışı dinlediği öne sürülen ve son düzenlemeler ile farklı kent veya birimlerde görevlendirilen polislere yönelik bu sabah operasyon başlatıldı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Erzurum, Malatya, Tunceli, Kayseri, Afyonkarahisar, Batman, Bingöl ve Karabük'te yapılan operasyonlarda şüpheli polisler gözaltına alındı. Şu ana kadar Gaziantep'in yanı sıra çevre illerde gözaltına alınan 22 polis, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. 22 polisin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yakalama işlemlerinin yapıldığı belirtildi.

FUAT AVNİ YAZDI

Sosyal medya fenomeni 'Fuat Avni' de operasyon yapılacağını gece yarısı Twitter hesabından duyurdu. Bu duyurudan saatler sonra operasyon başladı ve daha önce istihbarat şubelerde görev yapan polislerin adreslerine günün ilk ışıklarıyla birlikte gidildi. Evlerinde meslektaşları tarafından gözaltına alınan polisler, Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken yapılanların algı operasyonu olduğunu ve haksızlığa uğradıklarını söyledi.

istihbaratci-polislere-son-dakika-operasyonu.jpg 

''EŞİMLE GURUR DUYUYORUM''

Gözaltına alınan polislerden Mehmet Zeki Ç.’nin eşi ise kocasının uzun yıllardır istihbaratçı olarak çalıştığını ve son bir yıldır adliyede görevlendirildiğini belirterek, "Eşim hak, hukuk yemedi. Terörle, teröristle mücadele etti. Eşimle gurur duyuyorum" dedi.

istihbaratci-polislere-son-dakika-operasyonu.20150105094633.jpg 

OPERASYON SÜRÜYOR

Kentin çeşitli semtlerinde halen operasyonlar devam ederken, gözaltına alınacak kişi sayısının 20’nin üzerinde olduğu bildirildi. Gözaltına alınmalarının ardından Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen eski istihbaratçıların, görev yaptığı dönemlerde usulsüz dinleme yaptıkları iddiasıyla sorgulanacakları öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri konuya ilişkin bilgi vermezken, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın operasyonla ilgili açıklama yapacağı bildirildi.

ŞANLIURFA'YA SIÇRADI: 14 GÖZALTI

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yasa dışı dinleme iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, Şanlıurfa merkezli 12 ilde düzenlenen operasyonda, aralarında şube müdürlerinin de bulunduğu 14 istihbarat polisi gözaltına alındı.

Şanlıurfa’da 2007 ile 2014 yılları arasında İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görev yapan polislerin, usulsüz evrak düzenleyerek farklı isimlerle IMEI numaraları üzerinden siyaset, iş ve spor camiasından isimleri yasa dışı dinlediği iddiaları üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Bir süre önce başlatılan soruşturmanın ardından yapılan araştırmada, kentteki bazı önemli isimlerin çeşitli suçlamalar ile farklı isimler adı altında dinlendiği tespit edildi. Bu tespitin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı; evraklarda usulsüz dinleme yaptığı belirlenen geçmiş dönem İstihbarat Şube Müdürleri M.A. ve M.O. ile 1 emniyet amiri, 2 komiserin de bulunduğu 14 polis hakkında yakalama kararı verdi. Savcılık kararıyla harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Şanlıurfa’nın yanı sıra tayini çıkan polisleri Gaziantep, Ankara, Erzincan, Afyon, Malatya, Eskişehir, Tekirdağ, Adana, Konya, Bayburt ve Sivas’ta gözaltına aldı.

Gözaltına alınan 14 polisin Şanlıurfa’ya getirilmelerinin ardından sorgulanmalarına başlanacağı bildirildi