BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.447,68
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İstediğiniz an siyaseti bırakabilirim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu PKK'nın kaçırıp serbest bıraktığı Hüseyin Aygün ile yaptığı telefon görüşmesinin ayrıntıları netleşti.

Abone ol

CHP Tunceli Milletvekili Aygün'ün telefonda Kılıçdaroğlu'na "Eğer sizi zor durumda bırakıyorsam istediğiniz an siyaseti bırakabilirim" dediği iddia edildi.

Aygün'ün serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamalar tartışılmaya devam ediyor. PKK'yı şirin göstermekle suçlanan Aygün'e parti içinden de tepkilerin oldu. Kılıçdaroğlu ile Aygün yüzyüze buluşamadı ama telefonda görüştüler. Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer, ikilini telefon görüşmesinin ayrıntılarını yazdı.

İSTERSENİZ BIRAKIRIM

Aygün’e 4 uyarı CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, Aygün’e “Açıklamanızın zamanı, mekânı, üslubu ve içerdiği kavramlar konusunda özen gösterin” uyarısında bulunduğu öğrenildi. Kılıçdaroğlu’na hak verdiğini belirten Aygün,“Sizi zor durumda bırakıyorsam siyaseti bırakabilirim” önerisinde bulunduğunu açıkladı. Teklifinin reddedildiğini belirten Aygün “Benim üzerimden Kılıçdaroğlu’na vuruluyor. Ben hedefteki isimken nasıl oluyor da terör yanlısı olarak gösterilebiliyorum” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine hak verdiğini ve istifa edebileceğini söylediğini belirten Aygün, CHP liderinin bunu kabul etmediğini söyledi

CHP Milletvekili Aygün ise Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun kendisini kullandığı üslup konusunda uyardığını vurguladı. Serbest bırakılmasından sonra CHP lideri ile birkaç kez telefon görüşmesi yaptığını belirten Aygün, “Kemal Bey ikinci gün aradığında, yaptığım açıklamanın zamanı, mekânı, üslubu ve kullanılan kavramlar konusunda özen göstermem gerektiği ricasını iletti” diye konuştu

Aygün, telefon konuşmasında CHP liderine “Eğer sizi zor durumda bırakıyorsam istediğiniz an siyaseti bırakabilirim. Ne zaman isterseniz Tunceli’ye gider avukatlık mesleğimi yapmaya devam edebilirim” önerisinde de bulunduğunu açıkladı. Aygün, bu teklifinin Kılıçdaroğlu tarafından kabul edilmediğini de sözlerine ekledi. Kendisine yönelik eleştirilerin asıl hedefinin Kılıçdaroğlu olduğunu ileri süren Aygün, “Benim üzerimden onu vurmak istiyorlar. Daha önce Dersim olayında da, cemevleri tartışmasında da aynısı oldu” diye konuştu.

BENİ ELEŞTİRENLERİN ÜZERİNDE YUMURTA KÜFESİ YOK

Partide rahatsızlık iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten Aygün, “Parti yönetiminden kimse rahatsız değil. Tepki gösterenler marjinal kesimler. Beni eleştirenlerin omzunda yumurta küfesi yok. Üzerlerinden helikopter uçmuyor, kurşunlar, mayınlar arasında siyaset yapmıyorlar. Onlar sırça köşkten tweet atarken ben PKK baskısına rağmen Tunceli’de halkımı, partimi temsil ediyorum” dedi.

Yaptığı açıklamada ‘özür dilemesini’ gerektirecek bir durum olmadığını belirten Aygün, “Benim tek isteğim barış. Ben 14 yaşındayken bu sorun vardı. Şimdi kızım 16 yaşında bu sorun hâlâ var. Bu savaş 30 yıl daha sürmemeli. Çocuklarımın barış içinde yaşamasını istiyorum. O sözleri biraz empati yapılsın diye söyledim” dedi.