BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,89
ALTIN 2.432,50
HABER /  GÜNCEL

İşte Tolonun tahliye nedeni

220 gündür hapis yatan emekli Orgeneral Hurşit Tolon tahliye edildi. Peki Tolon'u serbest bırakan gerekçe ne?

Abone ol

Hurşit Tolon delil yetersizliği nedeniyle tahliye edildİ. MİT’ten yapılan açıklamada tutuklanmasına neden olan belgenin internette yayımlandığı belirtildi.

Tolon'un tutuklanma gerekçesi olarak Ergenekon "Ergenekon'un yeniden yapılanması" adlı analiz belgesinin oğlu Ali Tolga Tolon'un evinden çıkması gösteriliyordu.

Mahkeme oradaki sanıklar sanık avukatları bu belgenin daha önce internet ortamında yayınlandığını öne sürmüşlerdi. Mahkeme de MİT'e bunu sormuştu. MİT'ten gönderilen belgede "Bu belgenin yayınlandığı internet adresleri yer alıyordu. 2001 yılından bu yana bu belgenin bu internet sitelerinde yer aldığı bildiriliyordu" ifadesi yer aldı.

Bunu öğrenen Tolon'un avukatları yeniden tahliye talebinde bulundular. Dün akşam bu belgenin aleniyet kazanması ve kuvetli suç şüphesinin ortadan kalkması nedeniyle tahliyesine karar verildi.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI

Emekli Org. Hurşit Tolon, bir süre önce rahatsızlığı nedeniyle tutuklu bulunduğu Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nden GATA Haydarpaşa Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alınmıştı. Tolon’a yurtdışına çıkış yasağı konuldu.