BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İşte 'tarla sürme'nin anlamı!

Aziz Yıldırım'ın ardından kendini savunan İlhan Ekşioğlu, iddianamede geçen 'tarla sürme' konusu hakkında bakın neler söyledi?

Abone ol

Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık açılan davanın 7. duruşmasında Yıldırım'ın ardından tutuklu sanık Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu savunmasını yaptı.

ABDULLAH BAŞAK BENİM UĞURUMDU

Kendisini tanımayan bir insanın iddianamedeki tapelere baktığında, sabahtan akşama kadar şike amaçlı konuşmalar yapmış gibi algılayacağını belirten Ekşioğlu, "Fenerbahçe'ye gönüllü hizmet etmekten başka hiçbir amacım olmamıştır" dedi. Maçlarda yöneticilerin çok çeşitli uğurları olduğunu ifade eden Ekşioğlu, "İnsanlar için çeşitli uğurlar önemlidir. Abdullah Başak'ı yanımdan ayırmamaya çalışmaktaydım. Bu zamana kadar suç unsuru oluşturacak bir davranışını görmedim. Şampiyonluk halinde benden bir saat istemişti. 20 -25 hafta bunu söyledi. Şampiyonluktan sonra ablasının arabasını sattığını yeni bir arabanın peşinatı için 9 bin 500 Euro istedi. Bende verdim. Başak'ın kız kardeşi için alınmıştır" dedi.

BELKİ HAYALİ VARDIR

İlhan Ekşioğlu, Abdullah Başak'ın kiloları nedeniyle Mini Cooper marka bir aracı biraraya getirmenin mümkün olmadığını söyleyince Mahkeme Başkanı Ekinci, "Arabaya binmiş görüntüleri var ama" diye sordu. Bunun üzerine arabayı aldığını göstermek için kullandı. Mini Cooper 31 bin Euro'dur. Bu paraya istese Mercedes de alınırdı" dedi. Bu sözler üzerine Başkan Ekici "Belki hayali vardır" dedi.

BİLET PARASI İDDİASI

Kendisine kulüp kasasından ödenen paralarla ilgili olarak iddianamede şike ve teşvik parası olarak gösterildiğini belirten Ekşioğlu, "Bunların şike ve teşvik ile bir ilgisi yok. Bu paralar kombine bilet satışından elde edilen paralardır. Bunlar şike parası olarak gösterilmektedir" dedi. Ali Kıratlı'nın Acun Ilıcalı'nın bir dönem yaptığı futbol turnuvası gibi devler ligi düşüncesiyle bir proje planladığını belirten Ekşioğlu, "Benden bu konuda sponsor olmamı istemişti. Bizde bu konuda sözleşme yaptık. Bunun çalışmaları için sürekli olarak Kıbrıs'a gidiyordu. Benim yaptığım ödemeler sponsorluk gereğidir" dedi.

'3 TARLAYI DA SÜRDÜK' SÖZLERİ UĞURMUŞ

Olgun Peker ile ilgili olarak kendisine soruşturma aşamasında hiçbir sorunun yöneltilmediğini belirten Ekşioğlu, "Yaptımız 3 görüşmede transfer amaçlıdır" dedi. İddianameye göre 8 aydır tutuklu olmasına neden olan örgütün ligin ikinci yarısında şampiyonluk için kurulduğunun ifade edidiğini belirten Ekşioğlu, "Şampiyonluktan sonra bu örgütün sona ermesi gerekirdi. Bu şike iddialarının hepsi asılsızdır. Telefon tapelerini aleyhime delil olarak kabul etmiyorum" dedi. Tapelerde geçen "3 tarlayı da sürdük" sözünü açıklayan Ekşioğlu, "3 tarlayla şike yapıldığı iddia edilen 3 maçtan sadece birisi iddianameye girmiştir. Bu lafı ben ilk olarak 2001 yılında söyledim. Uğur amaçlı sölyediğim bir sözdür. Başkanla da bu konuyu konuşmuştuk. Evim Çengelköy'de 2001 yılında şampiyonluğu belirleyecek çok önemli bir Samsunspor maçımız vardı. Mezarlığa gidip dua ettim. Ve her zaman geçtiğim güzergahlarda tur attım. Bu laf oradan geliyor" dedi.

YÖNETİCİLERİN İLGİNÇ UĞURLARI

Ekşioğlu ayrıca yönetcilerin ilginç uğurlarını da dile getirdi. Ekşioğlu, "Ali Koç Bey önemli maçları merdivenlerde izlerdi. Ali Bey saçlarını iki yana ayırır öyle seyrederdi. Aziz Başkan, 10 yıldır önemli maçlarda giydiği bir ayakkabısı ve kravatı var onları giyer. Hepimizin bu tür uğurları vardır. Fanatiklik bu. Bunun başka bir izahı yok" diye konuştu. Saygın bir işadamı ve 3 çocuk babası olduğunu ifade eden Ekşioğlu, "Kaçma gibi bir şüphem yoktur. Tahliyeme karar verilmesini istiyorum" diye konuştu. Ekşioğlu'nun savunmasını tamamlamasının ardından avukatının savunmasına geçildi.