BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,81
ALTIN 2.399,58
HABER /  GÜNCEL

İşte Saadetin İstanbul adayları

Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin İstanbul adaylarını açıkladı. İşte o adayların tam listesi;

Abone ol İstanbul Gösteri Merkezi'ndeki törende konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Milli Görüş'ü tekrar iktidar yapacaklarını'' söyledi.

İstanbul'un ilk göz ağrısı olduğunu belirten Kurtulmuş, il teşkilatının başında olmanın, kendisinin en severek yaptığı görev olduğunu dile getirdi.

Türkiye'yi karış karış dolaştıklarını ve her yerde insanların artık Saadet Partisini konuştuğunu anlatan Kurtulmuş, Çağlayan Meydanı'nda geçen hafta gerçekleştirilen mitinge işaret ederek, ''burasının adeta Milli Görüş meydanı haline geldiğini ve 1.5 milyon insanın alanda toplandığını'' kaydetti.

Demokrasiden bahseden Batı dünyası Gazze'deki katliamı görmezden gelirken, mitinge katılanların ''Osmanlı torunu'' olduğunu gösterdiğini ifade eden Kurtulmuş, aynı kararlılığı hükümetten de beklemenin milletin hakkı olduğunu öne sürdü.

Kurtulmuş, İsrail'deki Türk Büyükelçisi'nin derhal geri çekilmesi, Başbakan'ın ''Ortadoğu'yu kana bulayan'' Büyük Ortadoğu Projesi'nin eşbaşkanı olmaktan vazgeçmesi ve TBMM'de Gazze halkıyla dayanışma grubu kurulması, İsrail yetkililerinin Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde, tıpkı Gazze'de katliam yapanlar gibi yargılanmaları için hükümetin girişimde bulunulması gerektiğini kaydetti.

Saadet Partisinin Türkiye'nin her yerinde ilgiyle izlendiğini ifade eden Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Artık ya yeniden Milli Görüş'e dönecekler ya da iktidarı Milli Görüş'e teslim edecekler. Başka çareleri yoktur. Bizim milletimiz yeniden büyük bir millet olduğunu, sizin öncülüğünüzde ortaya koymuştur. Karşı karşıya kaldığımız sınav, bir insanlık sınavıdır. Bizi kimse antisemitik olmakla suçlamasın. Biz antisemitik değiliz. Bizim derdimiz zorbalarladır, zalimlerledir, emperyalistler ve onların işbirlikçileriyledir. Ben, benimle aynı dinden ve kültürden olmasına rağmen zalimleri görünce dizleri titreyen, altından koltuğu gitmesin diye zalimlerle işbirliği yapanların yanında olmaktansa İsrail tankları altında kalan Rachel Corrie'nin yanında olmayı tercih ederim.''

MEDENİYET KRİZİ

Kurtulmuş, dünyanın sadece bir ekonomik kriz değil, medeniyet krizi de yaşadığını ifade ederek, bu krizi batı medeniyeti içinde kalarak çözmenin mümkün olmadığını, şimdi yeni bir medeniyetin değerlerini ortaya koymak gerektiğini, bunu ortaya koyacak olanın da İslam coğrafyası olduğunu söyledi.

Hükümetin, kriz yeni başladığında ''IMF'ye Türkiye'nin ümüğünü sıktırmayacağını'' söylediğini, bundan 15 gün sonra IMF'ye elini uzattığını savunan Kurtulmuş, ''15 günde ne değişti? Siz o koltuğa (IMF programlarını uygulayacağız) diye geldiniz. (Nasıl vazgeçersiniz) diye tehdit edildiğiniz için mi elinizi uzattınız? Sayın Başbakan'a sesleniyorum; Sayın Başbakan, aslınıza dönün, milletinize dönün, ruhunuza dönün ve yeniden Milli Görüş'e dönün'' diye konuştu.

Türk milletinin CHP'yi sevmediğini, kendi değerleriyle çatışır gördüğünü ileri süren Kurtulmuş, CHP'nin son günlerde çarşaflı kadınlara rozet takmasını tebrik ve takdir ettiğini ancak samimiyetine inanılması için başörtülülerin kamusal alandaki engellerinin kaldırılması için adım atılmasının beklendiğini ifade etti.

Kurtulmuş, AK Parti'nin milletin verdiği ödevleri yapmadığını da savunarak, şunları kaydetti:

''Milletin kredisinin bir de ödeme zamanı vardır. Adalet ve Kalkınma Partisi, verilen ödevlerin hangisini yaptı? Adalet ve Kalkınma Partisi, başından beri (Ben değiştim) demekten mevcut statükoyu değiştirmeye zaman bulamıyor. Ona milletçe verilen süre dolmuştur. 2010 şimdi Milli Görüş'ün çağı olacaktır. Türkiye'de söz sırası yeniden size gelmiştir. Milli Görüş'ün iktidara gelme süresi de 15 yılda birdir, onu da söyleyeyim. Millet her 15 yılda bir yeniden özüne, Milli Görüş'e dönüyor.''

28 İLÇE ADAYI

Programda daha sonra, partinin, adaylığı kesinleşen 28 ilçe belediye başkan adayı sahneye çağırılarak, tanıtıldı.

Buna göre,

- Arnavutköy Ahmet Ziya Balcı,
- Ataşehir Erdal Uçar,
- Avcılar Abdulkadir Ayyılmaz,
- Bağcılar Mukadder Başeğmez,
- Bahçelievler Ekrem Kızıltaş,
- Bakırköy Adem Yıldırım,
- Başakşehir Mehmet Salih Beşir,
- Beykoz Salih Birinci,
- Çekmeköy Halil Mert,
- Esenler İbrahim Bitiş,
- Esenyurt Gani Rüzgar Şavata,
- Eyüp Lütfi Kibiroğlu,
- Gazioasmanpaşa Salih Yazıcı,
- Fatih Türker Saltabaş,
- Güngören Mehmet İpekçi,
- Kadıköy Ahmet Kökler,
- Kartal Hüseyin Karakaya,
- Maltepe Metin Çelik,
- Pendik İsmail Haskul,
- Silivri Mevlüt Alkan,
- Sancaktepe Zarif Aslan,
- Sultanazi Hasan Akpınar,
- Sultanbeyli Halil İbrahim Arıkan,
- Şile Mehmet Belen,
- Tuzla İsmail Kızılgöz,
- Ümraniye Mehmet Bingöl,
- Üsküdar Yılmaz Bayat,
- Zeytinburnu Kadem Emanet aday oldu.