BIST 10.520
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.473,82
HABER /  GÜNCEL

İşte PKK'ya para aktaran o kaynaklar

PKK'ya bankalar aracılığıyla gönderilen para trafiği işte böyle resmileşti. 14 Avrupa ülkesi başı çekiyor...

Abone ol

Bankalar aracılığıyla PKK'ya aktarılan paranın kaynağı ortaya çıktı. Teröre en çok destek de vakıflardan ve derneklerden geliyor...

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, Alman vakıflarının bazı belediyeler aracılığıyla PKK'ya para aktardığına yönelik sözlerinin kaynağı olan belgeler ortaya çıktı. Sabah'ın haberine göre, Avrupa'nın Türkiye üzerinden terör örgütü PKK'ya bankalar aracılığıyla aktardığı kara para trafiği ilk kez resmi olarak ortaya kondu.

1 YILDA 200 MİLYON EURO!

İstihbarat birimleri, MASAK ve Emniyet, Avrupa-Türkiye-Kuzey Irak hattında kara paranın izlediği yol haritasını çıkardı. PKK'ya son bir yıl içinde kuryeler aracılığıyla aktarılan para 200 milyon euroyu, bankacılık sistemi ile aktarılan para ise 20 milyon euroyu geçti. Verilere göre ayrıca PKK, Avrupa'da derneklerin düzenlediği organizasyonlarla yılda yaklaşık 150 milyon Euro gelir elde ediyor. Resmi belgelere göre kuryeler Avrupa-Hakkâri-Şırnak- Van-Irak-İran hattını kullandı. Paraların ağırlıklı olarak Almanya, Hollanda, Danimarka ve Fransa başta olmak üzere 14 Avrupa ülkesinin tamamında dolaşım yaptığı da belirlendi.

YAKLAŞIK 200 DERNEK-VAKIF


Terörün finansmanına destek veren şüpheli kurum ve kişilerin listesi çıkarıldı. Bu listede, direk para transferi yapan kuruluşlar arasında vakıf ve dernekler başı çekti. Avrupa ülkelerinde, PKK'ya destek veren yaklaşık 200 dernek ve vakıf bulunuyor. PKK para trafiğini Kürt Demokratik Halk Birlikleri (ERNK) düzenliyor.