BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.440,17
HABER /  DÜNYA

İşte Kürtçe kütüphane

Batman Petrol Anadolu Lisesi’nde bir ilk gerçekleştirilerek, Kürtçe kütüphane açıldı. Kütüphaneye 200 adet Kürtçe kitap alındı.<br/>Batman B...

Abone ol

Batman Petrol Anadolu Lisesi’nde bir ilk gerçekleştirilerek, Kürtçe kütüphane açıldı. Kütüphaneye 200 adet Kürtçe kitap alındı.
Batman Bayındırlık Mahallesi’nde bulunan Batman Petrol Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Şirin Ashi, okul kütüphanesine müdür ve öğretmenler tarafından toplanan paralarla 200 Kürtçe kitap alarak, kitapları öğrencilerin hizmetine sunduklarını söyledi. Lise Müdürü Ashi yaptığı açıklamada, öğretmenlerin teklifi üzerine kütüphanede bir bölüm oluşturmayı değerlendirerek, Kürtçe kitapların bulunduğu kütüphane bölümü açtıklarını söyledi. Kürt diline ait çevirilerin de bulunduğu kütüphanede, dünya ve Türk klasiklerinin de yer aldığı belirtildi.
Diyanet yayını olan Kürtçe Kur’an-ı Kerim mealinin de bulunduğu kütüphanede, Kültür Bakanlığı yayınları, Kürtçe sözlükler, şiir kitapları, hikaye kitapları, roman, makaleler ve denemelerin de bulunduğunu söyleyen okul müdürü Mehmet Şirin Ashi, "Öğrencilerimiz istediği zaman alıp okuyor. Kütüphaneden okuyabiliyor, evine götürüp okuyabiliyor, okuduktan sonra belli bir süresi var. 10 gün içerisinde getirip kütüphaneye geri koyuyorlar. Öğrencilerimiz ve velilerimiz bu durumdan çok memnun" dedi.
Öğrenciler ise Kürtçe kitapların okul kütüphanesinde bulunmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
(İHA)