BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.395,51
HABER /  DÜNYA

Bakan’dan ilginç şike açıklaması

3. Teknogirişim Zirvesi’nde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, “sanal teknik direktör" sistemine vurgu yaparak futbol k...

Abone ol

3. Teknogirişim Zirvesi’nde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, “sanal teknik direktör" sistemine vurgu yaparak futbol kulüplerinin bu sisteme ilgi gösterdiklerinde maçları şike ile almaktan vazgeçeceklerini söyledi.
Bakan Nihat Ergün ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Hilton Otel’de gerçekleştirilen “3. Teknogirişim Zirvesi”ne katıldı. Zirvede konuşan Bakan Nihat Ergün, "Türkiye’de şehir içi ulaşım sistemleri için yazılım geliştiren bir arkadaşımızın, herhalde şehir içi otobüslerine taş atan bir başka gençten daha fazla haber olma hakkı vardır" dedi.
Teknogirişimçi Raşit Alemdar’ın “Sentio Sports Analytics” isimli sanal teknik direktör sistemine vurgu yapan Ergün, "Futbol dünyasında tribünlerden söven adamın veya taş atan adamın Raşit’ten daha fazla olmaması lazım. Raşit’in yaptığı iş, aslında o dünyaya çok farklı bir bakış getirecek bir iş. Ne zaman ilgi gösterecek bizim kulüpler bilmiyorum ama buna ilgi gösterdiklerinde maçları şike ile almaktan vazgeçecekler. Gerçekten oyuncularının oyuncuların performanslarıyla alacaklar. Bu sisteme ilgi duyan kulüplerin gerçekten işi bilimsel bir temelde ve ekonomik bir temelde yapması mümkün olacak" şeklinde konuştu.
Kamuda ya da özel sektörde çalışma düşüncesinin hakim olduğu gençlik yerine, kendi işini kuran bireyler yetiştirilmesi gerektiğini aktaran Ergün, bu yapılırsa Türkiye’nin 2023 hedeflerine daha kolay ulaşılabileceğini dile getirdi.
Türkiye’de mevcut yatırımların bundan sonra daha nitelikli yatırımlar olmak zorunda olduğunu belirten Ergün, "Ancak daha da önemlisi çok sayıda yeni nitelikli teknoloji yoğun firmalar kurulacak" dedi.

"PARAMIZI KAFASI ÇALIŞAN ADAMLAR BATIRMIŞ, DERİZ"
“Gençler AR-GE yatırımı olarak verilen finansal desteğin hepsini batırsalar ne olur?” diyen Bakan Ergün, şunları söyledi:
"Bugün 100 milyon lira Türkiye ekonomisi için önemli para olmaktan çoktan çıktı. Biz baştan şunu söyledik, eleştirdiler. 100 TL verdik, helali hoş olsun. Batırırsanız batırın. Kafası çalışan adamlar paramızı batırmış, deriz. Kafası çalışmayan adamalar paramızı batırdı, demeyiz. Kamu görevlilerini özellikle denetim mekanizmalarını bu anlayışa alıştırmak zor oluyor. Bazen geliyorlar teftiş kurulundan, ’Efendim siz Teknogirişim sermayesi vermişsiniz, Ar-Ge desteği vermişsiniz ama adam başarılı olamamış, devletin parası batmış. Geri alalım parayı, kamu zararı doğmuş bundan’ diyor. Böyle bir anlayışta kim Ar-Ge yapar. Ar-Ge alanı demek büyük ihtimalle batabilir demek. Teftiş mekanizmaların bu anlayışı yerleştirmekte zorlanıyoruz. Bu alan garanti bir alan değil. Bu alanda büyük riskler var, büyük fırsatlar var" dedi.
Bakan Nihat Ergün, konuşmasının ardından zirveye katılan teknogirişimçi gençlere plaket verdi. Plaket töreninin ardından Ergün, beraberindekilerle birlikte stantları gezdi.
(İHA)