BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

İşte Kılıçdaroğlunun stratejisi

Ak Parti kömür, makarna, bulgur veriyor. Oysa Kılıçdaroğlu'nun gecekondulara yönelik başka bir stratejisi var.

Abone ol

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal demokratları gecekondulardan birer kardeş aile seçerek dayanışmaya çağırdı.

Kılıçdaroğlu, Uğur Mumcu’yu anma etkinlikleri çerçevesinde, Cumhuriyet okurları tarafından Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen ‘Demokrasiye Selam, Hırsızlığa Devam’ konulu sempozyumda konuştu. Her siyasi düşünceye saygılı olduklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

ÖNCE DÜRÜST OLUNACAK

“İster sağcı olsun, ister solcu olsun ama önce dürüst olunacak. Biz hırsızların üzerine gideceğiz. Dürüst olmayan, insanların en güzel duygularını sömüren ve o sömürüyle kendine mal mülk edinenlerden hesap soracağız. ‘Durmak yok yola devam’ diyorlar ama aslında ‘durmak yok, yolmaya devam.’ Sosyal devletin yerine sadaka devleti geliyor. Millete makarna bulgur dağıtıyor, kendilerine hanlar, hamamlar alıyorlar. Onların eşinin parmağındaki yüzük 65 milyar. Yoksulluğu afişe ederek, siyasallaştırarak iktidarda kalmayı hedefliyorlar.”

Kılıçdaroğlu, işçi parasıyla Mercedes’e binen sendika yöneticilerini de eleştirirken salondan, “Onlar nereden Meclis’e girdi?” diye laf atılınca, “Hiç önemli değil. Öncelikli hedefimiz dürüst olmayan, tertemiz duyguları sömürenlerden hesap sormak” dedi.

HER YIL 20 BİN KİŞİYE İŞ

Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “400 bine yakın yoksul var. Bu insanlar kömür ve prince değil, onurlu bir vatandaş olacakları şekilde maaşa bağlanacak. Her yıl en az 20 kişiye iş bulunacak. İstanbul'a 3.5 milyon turist geliyor. Biz 10 milyon turist çekeceğiz.'