BIST 10.471
DOLAR 32,79
EURO 35,10
ALTIN 2.455,76
HABER /  GÜNCEL

İşte KCK'nın yeni eylem planı!

KCK sanıkları, örgütün belediyelerde istediği gibi hareket edebilmesi için Belediye Meclisleri ve kritik noktalardan örgüte sempati duymayanların temizlenmesini planlarken yakalandı.

Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın KCK operasyonlarına ilişkin "Kimse bizden KCK operasyonlarını durdurmamızı beklemesin. KCK'nın nereye vardığını bilmeden ve bu işin içerisinde kimlerin olduğunu bilmeden yapılan açıklamalar teröre destektir, teröre hizmettir" sözlerinin yankıları sürerken, KCK ile ilgili her gün yeni gerçekler ortaya çıkıyor.

KCK iddianamesinde, şehirlerin ekonomik haritası çıkarılıp fişleme yapılırken, BDP belediyelerin yetkilerinin örgütlenmiş halka devri isteniyor. KCK istediğini yaptırabilmek için ayrıca militanlarının belediye meclislerine yerleştirilmesi isteniyor.

Öte yandan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'nin, 12 Haziran seçimleri öncesi yeniden aday gösterilmesinden sonra gerek parti içi gerek ilçe teşkilatı içinde oluşan çatlağın KCK baskısıyla sona erdirildiği de KCK belgeleriyle ortaya çıktı. Ele geçirilen belgelere göre, KCK'nın 12 Haziran seçimleri arefesinde BDP'li adayları belirlemede aktif bir rol oynadığı belirtiliyor.

SURUÇ, BİNİCİ'Yİ İSTEMEDİ AMA!

12 Haziran seçimleri öncesi BDP'nin, İbrahim Binici'nin ikinci kez adaylığını açıklamasından sonra, bu durum BDP Şanlıurfa ve Suruç ilçe teşkilatlarında parti içi huzursuzluğa neden olmuş ve bunu gidermek için BDP yönetimi Suruç'ta Binici'ye destek mitingi düzenlenmişti. KCK davasından tutuklu Suruç Belediye Başkanı Ethem Şahin'in aday gösterilmesini isteyenler Binici'nin aracını taşlamıştı.

YA İKNA OLUN YA GÖREVDEN ALIRIZ

Elde edilen KCK e-posta yazışmalarında Suruç İlçe Teşkilatı, Binici'ye destek konusunda uyarılıyor: İşte o e-poste emrinde "Kimse oy kaydırması yapmamalıdır. Aynı şekilde Ş. Elçi, İ.Binici üzerinde de durulmalıdır. Herhangi bir biçimde kayma yapılmasının AKP'ye hizmet edeceği açıktır. Suruç'ta 'İbrahim Binici için çalışmalıyız. İbrahim Ayhan'a çalışırız.' diyenler kimdir? Ya ikna olurlar ya da görevden alınırlar" talimatı veriliyor.

DEVLETİN ARACIYLA TERÖRİST KABRİNE GİTTİ

BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Iğdır'da partililerle bayramlaştıktan sonra güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen teröristlerin mezarlarını ziyaret etmesi tepki çekti. TBMM Başkanlığı, BDP Grup Başkanlığı'na seçilen Pervin Buldan'a ''TBMM 029'' plakalı resmi aracı tahsis etmişti. Tepkiler üzerine BDP Grup Başkan Vekili Buldan "Özel olarak gittiğimiz mezar yok. Yakınlarını kaybedenlerin mezarını ziyaret ettik" dedi.