BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

İşte IŞİD'ın kullandığı araç listesi! Ele geçirildi

IŞİD militanlarının kullandığı araç listesi ele geçiridli. Sputnik'in ele geçirdiği listede 'Pickup Double', 'Nissan', 'Kia' marka pick-uplar olduğu belirtildi.

Abone ol

IRAK ordusunun Ninova bölgesinde IŞİD'e ait bir sığınakta bulduğu, militanların kullandığı araçlarla ilgili ayrıntılar içeren belgeleri Sputnik yayınladı.

Belgelerde İŞİD'e ait araçların markası, rengi, modeli, teknik özellikleri, kullanım alanı ve hatta sürücü adları gibi ayrıntılar mevcut.

PICK-UP VE ÖZEL ARAÇLAR

Belgelerde teröristler arasında en popüler araçların 1985-2012 döneminde trafiğe çıkmış olan 'Pickup Double', 'Nissan', 'Kia' marka pick-uplar olduğu belirtildi.

İşte o liste...



Teröristlerin söz konusu araçları askeri amaçlarla, petrol ve diğer malzemeleri taşımak için kullandıkları kaydedildi; üst düzey yöneticiler için özel araçlar mevcut.

ARAÇLAR HALKTAN GASP EDİLDİ

İŞİD militanlarının 'savaş ganimet' saydıkları araçları ya esir düşürdükleri yerli halktan, ya mültecilerden, ya da yerleşimlerin yerel yönetimlerinden ele geçiriyor.

Son dönemde birçok teröristin uçaklar tarafından rahatlıkla fark edilen araçlardan vazgeçtikleri görülüyor.

ARTIK MOTOSİKLET TERCİH EDİLİYOR

Günümüzde en çok tercih edilen ulaşım aracı motosiklet. Teröristler en son Ninova vadisinde uğradıkları büyük yenilginin ardından bölgenin iç kısımlarına ve ülkenin batısındaki Anbar eyaletine kaçmak için motosiklet kullanmıştı.