BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,83
HABER /  GÜNCEL

Şehit kaymakamın son videosu yürekleri dağladı!

Derik'te şehit edilen Kaymakam Fatih Safitürk'ün 4 yaşındaki oğluyla son görüntüleri ortaya çıktı. Küçük Eren'in babasına "Oyuncak değil seni istiyorum" sözleri yürekleri dağladı.

Abone ol

MARDİN'in Derik Kaymakamlığına PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırı sonucu şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün 4 yaşındaki oğlu Asım Eren, büyüyünce babası gibi kahraman olacağını söylüyor.

Safitürk ile oğlunun olaydan bir hafta önce en son bir arada görüldüğü video ortaya çıktı.

Şehit kaymakamın eşi Ayşegül Safitürük, olayın ilk gününden itibaren dik duruşunu ve metanetini koruyor, tüm zamanını 4 yaşındaki evladı Asım Eren ile geçiriyor.

"BÜYÜYÜNCE BABAM GİBİ KAHRAMAN OLACAĞIM"

Safitürk'e, Anadolu Ajansının, haber ve fotoğraf arşivinden hazırladığı 2016 yıllığı hediye edildi. Fark ettiği yıllığın kapağındaki babasının fotoğrafını eliyle işaret eden küçük Asım Eren, "Benim babam" diyerek mutlu oldu.

BABA OĞULUN SON GÖRÜNTÜLERİ

Olaydan bir hafta önce babayla oğlun en son bir arada görüldüğü video, izleyenleri duygulandırıyor. Şehit Safitürk'ün, ailesini görmek için geldiği Konya'da, eşi Ayşegül Safitürk tarafından çekilen videoda, oğluyla yaptığı sohbeti görülüyor.

Şehit Safitürk, dizine oturtup konuştuğu evladına, neden kendisinden ayrılmak zorunda olduğunu açıklamaya çalışıyor.

"OYUNCAK DEĞİL SENİ İSTİYORUM"

Safitürk, videoda oğluna; "Canım oğlum, ilk fırsatta tekrar geleceğim. İşim var. Gitmezsem olmaz. Para kazanamayız. Oyuncak alamayız. Gezemeyiz. Sana çorap aldık. Bunların hepsi çalıştığım içim oldu. Yine ilk fırsatta geleceğim." diyor.

Oğlunun "Nasıl oynayacağım, burada hiç arkadaşım yok ki?" demesi üzerine Safitürk, "Okula gitmen lazım. Annen var" karşılığını veriyor.

Oyuncak almak için işe gitmek zorunda olduğunu belirten babasını kararından vazgeçirmeye çalışan küçük Asım Eren, "Oyuncak değil, seni istiyorum. Beni bırakıp gitme" ifadelerini kullandığı bildirildi.

Safitürk'ün, "Oyuncak değil, seni istiyorum" diyen evladından ayrılırken gözyaşlarına hakim olamadığı belirtildi.

"YAVRUM KÜÇÜK YAŞTA BÜYÜDÜ"

Eşiyle telefonda son görüşmesinde oğlunun, "Anne ben büyüdüm artık, babam gittiği için ağlamayacağım" cümlelerini duyunca duygulanan Safitürk'ün, "Ah yavrum, küçücük yaşında hemen büyümek zorunda kaldı" dediği öğrenildi.

"ACISINI DEĞİL GURURUNU YAŞATIYORUM"

Ayşegül Safitürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Asım Eren'in babasının yokluğuna alışmakta çok zorluk çektiğini söyledi. Oğlunun ilk günlerde sürekli görüştüğü babasının sesini duymak istediğini ifade eden Safitürk, evladının, her akşam uyumadan önce görüştüğü babasının aramasını günlerce beklediğini dile getirdi.

Evladının artık her şeyin farkında olduğunu belirten Safitürk, şöyle devam etti:

"Beni hiç yalnız bırakmıyor. Evimizde eşim için bir hatıra odası oluşturacağız. Evladım kahraman babasını tam anlamıyla tanıyacak. Eşim vatanını, milletini çok seven, bu uğurda ailesini bile ikinci plana atabilen gerçek bir vatanseverdi. Muhammet Fatih 12 Eylül, oğlum 28 Şubat doğumlu. Oğlumun en son doğum gününde eşim yine vatanı ve milleti için ter döküyordu. Doğum gününü kutlarken babasını televizyonda gören Asım Eren hemen ekranın başına koşmuştu. Eşim, şehit ailelerinin her zaman metanetini korumalarını ve dik durmalarını isterdi. Bana her zaman 'Güçlü olmalısın' dediği için elimden geldiğince acısını değil, gururunu aklıma getirmeye çalışıyorum. Şimdi bir yarım şehit, diğer yarım yetim... Rabbimin Kur'anda müjdelerle bahsettiği şehit eşi olmak ve yine pek çok ayetle Rabbimin koruması altına alınan yetimin annesi olmak... Türkiye'nin dört bir yanından dualar ediliyor, herkese çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun, bana güç veriyorlar."