BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İşte ilk hizmet gününde Marmaray

Görkemli bir açılışla hizmete giren Marmaray’a vatandaşlar ilk gününde yoğun ilgi gösterdi. 15 gün süreyle ücretsiz olacak olan Marmaray’a s...

Abone ol

Görkemli bir açılışla hizmete giren Marmaray’a vatandaşlar ilk gününde yoğun ilgi gösterdi. 15 gün süreyle ücretsiz olacak olan Marmaray’a sabah saatlerinde gelen vatandaşlar, denizin 62 metre altında yolculuk yapma heyecanını yaşadı.
Boğaz’ın 62 metre altından geçen tünelle Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan Marmaray’ın açılışı dün, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşmişti. Bu sabah saat 06.00 itibariyle ilk seferlerine başlayan Marmaray’a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kimi vatandaşlar işlerine gitmek için Marmaray’ı tercih ederken, kimileri ise projeyi merak ettikleri için Marmaray’daydı. Projenin çok güzel bir hizmet olduğunu düşündüğünü ifade eden Ayhan Karaytu isimli vatandaş, “Bu hizmeti yapanlara teşekkür ediyorum. Şu an galiba denizin altındayız. Heyecanlanmaya başladım. Bu projenin trafik sorununu çözeceğini düşünüyorum. Hem de yakıt tüketimini düşüreceğini düşünüyorum. İhtiyacımız olduğu sürece metro ve metrobüse biniyorduk. Şimdi Marmaray’a da binmeyi düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Marmaray’ı merak ettiği için bindiğini söyleyen Nihat Bilgen ise, “Çok mükemmel bir proje hayran kaldık. İstanbul trafiğini çok hafifletecek güzel bir proje. Şimdi çıkınca trafiğin durumuna bakacağım zaten. Denizin 62 metre altında seyahat etmek heyecan verici. Çok kısa sürede karşıya geçip gelebiliyorsunuz. Arabayla kim bilir kaç saatte yapacağımız yolculuk şimdi 15 dakikada gerçekleşiyor” dedi.
Serap Tekin isimli vatandaş ise, “Camdan dışarıyı seyretmekten içeriye pek bakamadım. Çok güzel ve heyecan verici. Çalışan insanlar, sabah ve akşam trafiğini çeken insanlar için gerçekten süper bir şey” diye konuştu.
Öte yandan Marmaray’a binen Japon turistler de bol bol fotoğraf çekerek yaşadıkları bu heyecanı ölümsüzleştirmek istedi.
(İHA)