BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Gülerce'den CHP'ye sakın yapma tavsiyesi

Yazar Hüseyin Gülerce, başörtülü vekilleri Meclis'e sokmayacaklarının sinyalini veren CHP'ye tepki gösterdi.

Abone ol

Zaman si yazarı Hüseyin Gülerce, CHP'ye Meclis'e başörtülü girecek vekiller konusunda yanlış yapmamasını istedi.

Yarın TBMM'ye başörtülü girecek olan üç AK Partili vekile karşı ayağa kalkan CHP'li vekiller yazar Gülerce'nin de hedefindeydi. "CHP’ye tavsiye: Sakın yapma…" başlıklı yazısında CHP'yi antidemokratik laiklik anlayışını insanlara dayatmakla eleştiriyor. 

DÜNYA DEĞİŞSE BEN DEĞİŞMEM

Faru Loğoglu'nun sert çıkışına değinen Gülerce, bu tepkiyi  “biz kurucu iktidarız, bu memleket, Meclis, bizden sorulur” efelenmesi olarak görüyor. CHP zihniyetini sorguladağı yazısında seçim döneminde çarşafılara rozet takmasını gündeme getiren yazar, sözlerine böyle devam ediyor:

"CHP zihniyeti bu ülkede, dine tavır alan, mütedeyyin insanları tehlike olarak gören zihniyeti ile özgürlüklerin önüne duvarlar ören partidir. 12 Eylül 2010 referandumundaki “evet” ile o duvarlar yıkılıyor. Vesayet rejiminden demokrasiye yeni bir Türkiye gerçeği var. Bu gerçeği okuyamayan, çağı okuyamayan bu malum zihniyet, “dünya değişse, ben değişmem” diyor."

ASLA BİR YANLIŞ YAPMAMALI

CHP'yi başını kuma gömmekle suçlayan Gülerce, AB Komisyonu’nun Başkanı Jose Manuel Barroso'nun 2008'de TBBMM'de yaptığı konuşmayı hatırlatarak yazısını tamamlıyor:

“AB Komisyonu’nun bir tutum alıp, başörtüsü gibi konularda standartlar dayatmasını beklemeyin. Savunulması gereken tek hayati ilke, herkesin inanç ve fikirlerine, bu durumda da inancı ve fikri ne olursa olsun her kadının, özgür tercihine saygı gösterilmesidir…”

Yarın Perşembe. CHP asla bir yanlış yapmamalıdır…

Hüseyin Gülerce tüm