BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  EKONOMİ

Hayırsever hackerlar zorunlu bağış yaptırdı

Elde ettikleri banka bilgileriyle kendi kişisel hesaplarına para transferini başaramayınca önemli bir sivil toplum kuruluşuna müthiş bir bağış yaptılar.

Abone ol

Sanal dünyanın korkulu rüyası hackerler, son eylemleri ile herkesi şaşırttı. Elde ettikleri banka bilgileriyle kendi kişisel hesaplarına para transferini başaramayınca önemli bir sivil toplum kuruluşuna müthiş bir bağış yaptılar.

MÜŞTERİ HESAP BİLGİLERİNE ULAŞTILAR

İlk adımda Dijital korsanlar bir sivil toplum kuruluşuna sürekli bağış yapan banka müşterilerinin kredi kartı ve hesap bilgilerine yasadışı yollardan ulaştı. Korsanlar toplu halde detaylarını ele geçirdikleri bu hesaplardan ilk önce kendilerine para aktarmaya çalıştı. Ancak birden çok bankanın hesabına giren korsanlar, bankaların güvenlik duvarı yüzünden isteklerini gerçekleştiremedi.

Hürriyet sinden 'in kulis haberine göre Bankaların, internet bankacılığı yoluyla ilk kez bir hesaba para gönderme komutunun ardından o kişinin cep telefonuna mesaj göndermesi nedeniyle, korsanlar kendi hesaplarına para gönderemedi.

Bankalara kızan korsanların, ellerindeki tüm hesaplardan, söz konusu sivil toplum kuruluşuna gönderebildikleri en yüksek miktarlarda bağışta bulundukları öğrenildi.

MÜŞTERİLER ŞİKAYET EDİNCE ORTAYA ÇIKTI

Sivil toplum kuruluşunda çalışan bir kişinin de desteğini aldığı düşünülen hackerların eylemi müşterilerin şikayeti ile ortaya çıktı.

Banka kulislerinde bir süredir konuşulan hikayede birçok bankanın müşterisi mağdur olsa da ağırlığın bir bankada olduğu öğrenildi. Hesaplarına girilen müşteri sayısının oldukça fazla olması ve yapılan zorunlu bağış miktarının da çok yüksek olması nedeniyle bankanın adı ise sır gibi saklanıyor.

Bu bankanın müşterileri, ilk etapta böylesi bir zorunlu bağışta bulunduklarını fark etmiyorlar. Kart işlemleri ve hesap işlemlerini inceledikten sonra bağış yaptıklarını görüyorlar.