BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İşte Güroymak bombacısı

18 Ekim 2011 tarihinde 5'i polis 11 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan saldırının bombacısı yakalandı...

Abone ol

Bitlis'in Güroymak ilçesinde 18 Ekim 2011 tarihinde yola döşenen mayının polis aracının geçişi sırasında patlatılması sonucu 5'i polis 11 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan patlayıcıyı yola döşeyen PKK'lılardan biri güvenlik güçlerince ölü olarak ele geçirildi.

8 Mayıs 2012'de Tatvan ilçesine bağlı Yediveren köyü kırsalında ölü olarak ele geçirilen 5 PKK 'lıdan biri olan 1988 Hakkari doğumlu "Bawer Hakkari" kod adlı C.K.'nın, Güroymak 'taki saldırıyı düzenleyen terör istlerden biri olduğu öğrenildi.

Jandarma Kriminal Laboratuvarı'nda yapılan inceleme sonucu Güroymak'ta 11 kişinin ölümüne sebep olan teröristlerden biri olduğu açıklanan C.K.’nın öldürüldüğü operasyonda 2’si kadın 5 PKK’lı ölü ele geçirilmişti.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞMİŞTİ?

Söz konusu olay, 18 Ekim 2011 tarihinde saat 16.00 sıralarında Bitlis -Güroymak karayolu üzerindeki Aşağı Kolbaşı köyü yakınlarında meydana gelmişti. Zırhlı polis aracının geçişi sırasında daha önceden karayoluna döşenen mayın, uzaktan kumanda ile patlatılmış, patlamada araçtaki polislerden Yalçın Demir, Volkan Sabaz, Kamuran Ercan, Bülent Emen ve Şaban Kılıçaslan şehit olmuştu.

Saldırıda, yoldan geçen kamyonette bulunan Hiranur Eraslan (4), Ferit Eraslan isimli kardeşler ile amcaları Cahit Eraslan hayatını kaybetmişti. Olayda ağır yaralanan Esra, Elif (10) ve Mihriban Eraslan (17) yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı. Ancak Elif ve Esra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.

Bitlis Devlet Hastanesi'nden, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edilen Mihriban Eraslan da tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.