BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,06
ALTIN 2.470,25
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan ilahlaştırılıyor mu?

Görkem, coşku, heyecan hepsi vardı Arena'da. AK Parti'nin kongresinde Erdoğan maskesi takan partililer tartışılıyor

Abone ol

Türk siyasi tarihinin en sıradışı kongresi konuşulmaya devam ediyor. Telekom Arena'ya sığmayan Erdoğan sevgisi, AK Parti İstanbul İl Kongresi'ne damga vurdu.

Yankı uyandıran kongreye ilişkin ayrıntılar gazetecilerin gündeminde. Akşam yazarı nagehan Alçı da Erdoğan'ın kültleştirildiği düşüncesinde. Bir grup partilinin taktığı Erdoğan maskeleri için kraldan çok kralcılık kokan bir fotoğraf olarak niteleyen Alçı, bugünkü tehlikeye işte bu sözlerle dikkat çekiyor:

BİR PUTTAN KURTULUP YERİNE DİĞERİNİ KOYMA YANLIŞI

"Tam bir kültleştirme, kutsallaştırma, bireyi yok edip, liderde eritme güdüsü... Oysa AK Parti tam da bu kült toplumunu yıkmak için bunca yıldır mücadele veriyor. Tabuları kırıyor, dokunulmayanlara dokunuyor. Şimdi itiraz ettiği bir refleksi ona yaranmak için, yağcılık yaparak ona uyarlayarak kullananlara ne demeli?

Sanırım 'putlaştırma' eğilimi öyle bir iliklerimize işlemiş ki bir puttan kurtulup yerine diğerini koyma yanlışlına kolaylıkla düşülüyor. Oysa nasıl ki çocuklara Atatürk maskesi taktırıp, onların kimliklerini yok edenlere karşıysak Erdoğan maskesi takanlara da öyle karşı olmamamız lazım. Bunların birbirinden farkı yok! AK Parti'nin bunlarla arasına mesafe koyması şart. Yoksa verdiği mücadelenin ne anlamı kalır?"