BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,89
ALTIN 2.473,10
HABER /  GÜNCEL

Hule katliamı: 'Üç çocuğumu da öldürdüler'

Suriye'de çoğu çocuk 108 kişinin öldüğü katliamdan kurtulanlar BBC'ye yaşadıklarını anlattı. Bir görgü tanığı 'Tüm ailemi kapının önüne çıkarıp vurdular. Tavan arasına saklanarak kurtuldum. Üç çocuğum var üçünü de öldürdüler' dedi.

Abone ol

Suriye'de çoğu çocuk 108 kişinin öldüğü Hule katliamından kurtulanlar, BBC'ye Esad rejimine bağlı güçlerin evlerine girip ailelerinin diğer üyelerini öldürürken yaşadıkları şok ve korkuyu anlattı.

Bazı görgü tanıkları hayatlarını kurtarmak için saklandıklarını ya da ölü taklidi yaptıklarını söyledi.

Birçok Hule sakini katliamı askerler ve milis güçlerinin gerçekleştirdiğini belirtirken hükümet "silahlı teröristleri" suçladı.

Birleşmiş Milletler'de Esad Yönetimi'ne karşı yönelik yaptırım öngören kararları iki kez veto eden Rusya ise Cuma günkü katliamda iki tarafın da sorumluluğu bulunduğunu savundu.

Katliamın yaşandığı Taldu köyünde incelemelerde bulunan Birleşmiş Milletler gözlemcileri ordunun tank ve top saldırısına işaret eden deliller buldu.

Gözlemciler, kurbanların yakın mesafeden vurularak ya da bıçaklanarak öldürüldüğünü de doğruladı.

'Çocuklarımı, kardeşlerimi tanıyamadım'

Raşa Abdülrezak adlı bir görgü tanığı, "Evdeydik. Şebiha (milis gücü) ve askerler Kalaşnikof ve otomatik silahlarla ateş açtılar. Bizi bir odaya götürdüler. Babamın başına dipçikle vurdular. Sonra da çenesine ateş edip öldürdüler" dedi.

Abdülrezak olay sırasında evde 20 kişinin olduğunu ve sadece dört kişinin kurtulduğunu belirtti.

Adının yazılmasını istemeyen başka bir köy sakini, silahlı kişiler ailesinin diğer üyelerini kapının önüne çıkarıp öldürürken tavan arasına saklandığını söyledi, "Kapıyı açtım, cesetleri gördüm. Çocuklarımı kardeşlerimi tanıyamadım. Tarif edilemez birşey. Üç çocuğum var üçünü de kaybettim" dedi.

Diğer görgü tanıkları da rejim güçlerinin tekrar bölgeye gelmesinden kortuklarını söyledi.

Annan Esad'la görüşecek

Şam'da bulunan Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği'nin Suriye temsilcisi Kofi Annan, bugün Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la görüşecek.

Hule katliamını kınayan Annan, Suriye hükümetinin barış konusunda samimi olduğunu göstermek için cesur adımlar atması gerektiğini söyledi.