BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İşte faciaya yol açan o rapor

Terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticisi Fehman Hüseyin'in sınırdan sızacağı istihbaratı TSK'yı hatalar zincirinin içine çekti

Abone ol
ERDOĞAN TARAF VE BARANSU'YU HAŞLADI
Başbakan Erdoğan, Taraf gazetesi ve Mehmet Baransu'ya fena çattı. Taraf'ın attığı "Devlet halkını bombaladı" manşeti için Erdoğan "acımasızlık" olarak niteledi.
HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Genelkurmay Bahoz kod adlı azılı terörist Fehman Hüseyin'i ölü ya da diri geçirme umuduyla o istihbarata dayanıp konvoyu mu vurdu?

MİT ajanının bilgilerine dayanan istihbaratta "Bahoz Erdal ve grubu intikam eylemi planlıyor. Sınırdan kaçakçı kılığında giriş yapacaklar..." diye yazıyordu.

Saldırının MİT'in istiharatı ile yapıldığını yazan Baransu'ya cambaz diyen Erdoğan'a hedefteki isimden bugün cevap geldi. Baransu o haberi bu kez daha geniş bir şekilde verdi.

"Bahoz kaçakçı kılığında gelecek" başlığıyla Taraf'ın manşetine taşınan haberde Baransu Erdoğan'ın cambaz suçlamasına böyle yanıt verdi:

CAMBAZLARA HEP HAYRANLIK DUYDUM

"Mesleğe başladığım günden itibaren, gerçekleri belgeleriyle haberleştirmemin ardından hakkımda yürütülen kara propagandalara, psikolojik operasyonlara alıştım. Doğrusu benzer bir durumu bu ülkenin başbakanının yapacağı hiç aklıma gelmemişti. Hayat bunu da bana öğretti.

"Börtü böcekle" hiç işim olmadı. İp üzerinde gösteri yapan "cambazlara" ise hep hayranlık duydum. Hayatta yapamayacağım bu işi nasıl yaptıklarını da merak ettim. "Cambazlıkla" ilgili bildiğim tek şey, "bir ipte iki cambazın oynayamayacağı." Bu küçük anekdottan sonra sadede geliyorum. "Böceklerimden" aldığım Uludere katliamıyla ilgili yeni bilgileri sizinle paylaşıyorum."

Baransu ardından MİT'in askere yolladığı ve 35 kişinin ölümüne yol açtığını ileri sürdüğü raporu yazdı:

İLK RAPOR 14 EKİM'DE GİTTİ

"MİT, 14 ekimde, Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı'na bir rapor gönderdi. MİT tarafından gönderilen "Kongra-Gel (PKK) Eylem Emaresi" konulu yazıda, "Türkiye metropollerine eylem yapacak HPG mensuplarına Irak'ın Kuzeyi'nden silah/mühimmat ve malzeme aktarımının kaçakçılar vasıtasıyla yapıldığı/yapılacağı" bilgisi iletildi.

Bu raporun ardından da ikinci bir istihbarat notu MİT'e ulaştı. PKK içindeki MİT elemanının gönderdiği istihbarat bilgisi şu şekildeydi; "Fehman Hüseyin'in içinde olduğu 50 kişilik bir terörist grubun sınırda olduğu ve son dönemdeki kayıpların intikamının alınacağı bir baskın yapılacağı."