BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,75
ALTIN 2.490,95
HABER /  MEDYA

İşte Erdoğan'a suikast girişiminin perde arkası

Veyis Ateş ve Mete Yarar, 15 Temmuz gecesinin en karanlık saatlerinin yaşandığı Marmaris'te Erdoğan'a yönelik suikast girişiminin peşine düştü. Yaklaşık 5 saatlik canlı yayında hain girişimin tüm detayları ekrana getirildi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik 15 Temmuz gecesi düzenlenen suikast girişiminin sır perdesini Mete Yarar, Habertürk'te Veyis Ateş'e anlattı. Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otelde düzenlenen canlı yayında Şehit Ömer Halisdemir için yapılan anıtta ilk kez ekrana geldi. Şehit polis memurunun otel odasında darbecilere karşı verdi mücadele ise Veyis Ateş'i duygulandırdı.

Veyis Ateş ve Mete Yarar, 15 Temmuz gecesinin en kritik noktalarından biri olan Marmaris'te, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine yönelik suikast girişiminin detaylarını Habertürk izleyicileriyle paylaştı. İşte Erdoğan'ın kaldığı otelde gerçekleştirilen canlı yayında, suikast girişiminin hiç konuşulmayan detayları:

HAİNLERİN HELİKOPTERİ İNİŞ YAPAMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast için gelen hainler 3 helikopterle otelin bulunduğu bölgeye geldi. Otelin otopark bölümüne inmek isteyen hainler alçalmaya başladıklarında bölgenin çok ince bir kumla örtülü olduğunu fark edince oluşan toz bulutu nedeniyle vazgeçerek daha uzak bir bölgeye gidiyor.

HELİKOPTER ARIZA YAPMASAYDI...

Cumhurbaşkanı Erdoğan helikopterle Marmaris'e doğru hareket etti. Ancak bir süre sonra Cumhurbaşkanlığı helikopteri arıza yaptı. Bunun üzerine iniş yapılarak sivil bir helikoptere geçildi. Bu nedenle darbeci hainler Cumhurbaşkanı'nın yerini tespit edemedi. Sivil helikopter sayesinde otele Cumurbaşkanı'nın geldiği de anlaşılmadı.

KORUMA MÜDÜRÜ VE EKİBİ HELALLEŞTİ

Marmaris'e gelen bilgiler üzerine koruma müdürü ekibini toplayarak uzun namlulu silahlarını almalarını istedi. Cumhurbaşkanı'na yönelik bir hareketin olabileceği bilgisini ekibine veren koruma müdürünün anlattıklarının ardından koruma ekibindeki kahramanlar tek tek birbirleriyle helalleşti. Ekip son kişi ve son mermiye kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı korumak için söz verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ABDESTİNİ ALIP NAMAZINI KILDI

Darbe girişimi bilgisinin gelmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kaldıkları yerin deşifre olduğu söylenerek başka bir yere nakil edilmesi teklif ediliyor. Abdest alıp namazını kılan Erdoğan bu teklifi kabul etmedi. Erdoğan ''Ben halkımı sokağa çıkmaya davet ettim. Ben başka bir yere gidemem'' cümlesini kurarak en kısa sürede halkın yanına gitmek üzere çalışmaların yapılmasını istedi.

HALİSDEMİR HAİN GENERALİ NASIL ÖLDÜRDÜ?

Ömer Halisdemir, aldığı emir üzerine darbeci generali öldürmek için harekete geçti. Darbeci general ve yanındaki 6 silahlı cuntacıya saklanarak uzaktan ateş etmedi. Bunun nedeni ise aldığı emri yerine getirememe ihtimaliydi. Darbeci generale iyice yaklaşan Halisdemir yakın mesafeden ateş ederek görevini yerine getirdi. Kahraman Astsubay daha sonra cuntacı hainler tarafından şehit edildi.

HELİKOPTER HAVALANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan helikopter, darbe girişiminin hemen sonrası otelden havalandı. Derin vadiler izlenerek, havada olan darbecilerin helikopterlerinden ve F-16'lardan saklanarak Dalaman'a gidildi. Helikopter de Erdoğan ailesi ve özel kalem müdürü ve koruma müdürü bulunuyordu.