BIST 10.176
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.386,29
HABER /  EKONOMİ

İşte dünyanın en pahalı tayı!

İngiltere'de dişi tayın satış fiyatı Avrupa açık arttırma tarihinde bu güne kadar verilen en yüksek teklif oldu.

Abone ol

İngiltere'de bulunan Suffolk Kontluğu'da Tattersalls safkan yarış atlarının satışı çok büyük bir iş. Bu hafta, bir atın 5,3 milyon £'a eşit olan 5 milyon guienasa (8,4 milyon $) satılarak rekor kırması bunun boyutlarının ne kadar büyük olduğu kanıtlandı.

İsimsiz dişi tay, Katar Kraliyet ailesi üyesi Sheikh Joaan Al Thani'ye satıldı. Dişi tayın satış fiyatı Avrupa açık arttırma tarihinde bu güne kadar verilen en yüksek teklif olup aynı zamanda bir yaşındaki bir taya verilen en yüksek fiyat olarak kayıtlara geçti. Bir önceki rekor satış 2006 yılında ''Magical Romance'' isimli atın 4,6 milyon guineas'a satılmasında gerçekleşmişti. Magical Romance'ın fiyatı , geçtiğimiz yıla kadar bir hayvan yavrusuna verilen en yüksek fiyatı tam ikiye katlıyordu.

Rekor kıran açık arttırmaya katılan alıcılar ve satıcılar bu satışın, ekonomik resesyon döneminin atçılık sektörüne ne kadar az bir etkisi olduğunun en büyük göstergesi olduğunu söylediler. Özellikle Amerikalı, Avustralyalı ve Hong Konglu müşterilere yarış atları alıp satan safkan at acentası Savkville Donald'ın sahibi Alastair Donald ''Burada resesyon yok, belki bir parça taban kısımda, bazı daha ufak hayvan yetiştiriciler bundan etkilenmiş olabilirler. Genel olarak bakıldığında bu pazar oldukça sağlıklı gözüküyor'' diye konuştu.

Tattersalls'ın pazarlama direktörü Jimmy George, bu piyasanın sağlıklı olmsına rağmen, at için verilen bu fiyatın istisnai olduğunu hatırlattı ve ''Dışarıda, bir yaşında birinci sınıf bir yarış atı almak için bu tarz bir fiyat ödemeye razı olan insanlar var. Kısa bir süre için bu böyle değildi; ama şu anda durum bu'' dedi.