BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.433,10
HABER /  GÜNCEL

Moskova’da göçmen karşıtı gösteri

Rusya’nın başkenti Moskova’da geçen hafta gerçekleşen ve Kuzey Kafkasyalı bir göçmen tarafından işlendiği öne sürülen cinayeti protesto gösterisinde en 400 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Rusya’nın başkenti Moskova’da geçen hafta gerçekleşen ve Kuzey Kafkasyalı bir göçmen tarafından işlendiği öne sürülen cinayeti protesto gösterisinde olaylar çıktı.

Moskova’nın güneyinde gerçekleşen gösteri, Perşembe günü etnik olarak da Rus olan genç bir Rusya vatandaşının öldürülmesini protesto amacıyla gerçekleştirildi.

Önce bir alışveriş merkezine hızlıca toplu bir şekilde giren gösterince camlara vurdu ardından göçmen işçi arayan işyerini bastı.

Göstericiler ‘Ruslar için Rusya’, ‘Beyaz Güç’ gibi sloganlar attı.

Polis en az 400 eylemciyi gözaltına aldı.

Rusya’da etnik olarak Rus olan Rusya vatandaşlarıyla Kafkasya’dan gelen göçmen Rusya vatandaşları ve eski Sovyet Cumhuriyetleri’nden gelen göçmenler arasında son dönemde gerilim yaşanıyor.

Moskova Emniyet Müdürü Anatoliy Yakunin gösteride çıkan olaylardan aşırı uçtaki kişileri suçladı ve göstericilerin çoğunun sarhoş olduğunu söyledi.

Polis, Perşembe günü yaşanan cinayetin zanlısıyla ilgili bir güvenlik kamerasından alınmış bir fotoğraf yayınladı ancak zanlının kimliğini henüz belirlemedi.