BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İşte Doğanın kafasındaki CHP planı

CHP genel başkanını arıyor, kulisler isi birbirinden ilginç iddialarla çalkalanıyor. Bu

Abone ol

Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder Aytaç, CHP'nin falına baktı Kılıçdaroğlu'nun üstünü çizdi. Aytaç'a göre derin yapı ve CHP'nin içerisindeki Çerkezler, Kılıçdaroğlu'nun önünü kesecek. Peki CHP'nin başına kim geçer? İşte Aytaç'a göre bu sorunun cevabı tek: Ya Baykal gelir de ya da Baykal'ın istediği bir isim!..

Habertürk'ün çiçeği burnunda yeni tartışma programı şimdiden gündemi belirleyecek gibi! Nihal Bengisu Karaca ve Ahmet Tezcan'ın hazırlayıp sunduğu "İkiDeBir"in stüdyo konuğu Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder Aytaç, CHP'nin falına baktı. Deniz Baykal'ın istifası sonrası, partiye hakim olmaya çalışan derin güçlerle parti yönetimi arasında "soğuk savaş" yaşandığına işaret eden Aytaç, bu güçlerin referandum sürecini baltalamak istediğini iddia etti.

İşte Aytaç'ın CHP'deki yeni döneme ilişkin ilginç analizi;

Ahmet Tezcan: Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin, Doğan Grubu'na bir siyaset yolu açabilmek için emanetçi olarak hazırlanıyor olabilir mi?

Önder Aytaç: Elbette hazırlanıyor olabilir. Bu arada Aydın Doğan'ın da son dört gündür Ankara'da olduğu ve birebir kulis faaliyetlerinde olduğu konusunda bende de duyumlar var. Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın genel başkan, olmadı genel başman yardımcılığı, olmadı merkez karar yönetim kurulu içerisinde olmak gibi bir düşüncesi var.

"DERİN YAPI KILIÇDAROĞLU'NU İSTEMİYOR"

Sizin de söylemiş olduğunuz gibi Kılıçdaroğlu, genel başkanlığa en çok yaklaşmış aday. Aynı süreçte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olmasının da Deniz Baykal ile arasının çok iyi olduğunu gösterir. Fakat hatırlayacağınız gibi Mustafa Özyürek'in NTV'deki yaptığı açıklamadan sonra Deniz Baykan, Habertürk temsilcisinin üzerinden "Hayır benim hiçkimseyi aday olarak göstermem söz konusu değil. Eğer birşey söyleyecek olursam ben kendim gösteririm" dedi. Kamuoyu yoklamalarında Kemal Kılıçdaroğlu çok ön planda olsa da Kemal Kılıçdaroğlu'nun kökeni bağlamında konuya bakarsak partideki Çerkez kökenlilerin istemediğini söyleyebiliriz. Böyle değerlendirildiğinde Kemal Kılıçdaroğlu çok iyi ikinci bir adam olabilir ama derin yapıların yapmayacağı kanaatindeyim.

BAYKAL KİMİ İSTİYOR?
GÖRÜNTÜLER VE AYRINTILAR HABERİN
DEVAMINDA...

[PAGE]

"YA BAYKAL YA BAYKAL'IN İSTEDİĞİ İSİM"

Eğer Deniz Baykal geri gelmesse partinin tabanına çok iyi hakim olduğu için kendisi gelmesse bile istediği bir isim gelir. Bence Baykal'ın Kemal Kılıçdaroğlu'nu istediği kanaatinde değilim. Peki Doğan Grubu siyasetin içerisinde mi? Bence Doğan Grubu siyasetin hiçbir zaman dışarısında değildi.

"DOĞAN ETKİLİ OLMAYA ÇALIŞIYOR"

Bundan sonra daha etkili olarak girer mi? Evet girer. CHP'nin genel başkanlık seçiminde de devreye girebilir olmasa da Doğan ailesinden ilk seçimlerde milletvekili bağlamında girebilir diye düşünüyorum.