BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.398,10
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İşte CHP'nin referandum anketi!

Referanduma günler kala partiler de sonuçları öğrenmek için araştırma şirketlerinin kapısını çalıyor. İşte, 'Hayır' cephesinin güçlü ismi CHP'nin son anketi;

Abone ol

12 Eylül Anayasa referandumu için geriye sayım başlarken, 'hayır' kampanyasını bazen günde üç mitingle sürdüren ana muhalefet partisi CHP'nin kurmaylarına ulaşan son araştırmaya göre, 'hayır'ların at başı önde gittiği öğrenildi.

CHP'nin elindeki son referandum araştırmasına göre; 'Hayır' oranı yüzde 51.8 olurken, 'Evet' oranı ise yüzde 48.2'de kalıyor. Buna göre halktan gerekli desteği alamayan anayasa paketi yürürlüğe giremiyor.

Uluslararası bir araştırma şirketinin 21 Temmuz - 4 Ağustos tarihleri arasında yaptığı araştırmada 'hayır' oyları at başı bir biçimde de olsa önde gidiyor. 1.448 kişi ile yapılan araştırmaya göre en yüksek 'hayır' oran yüzde 70.8 ile Akdeniz Bölgesi'nde, en yüksek 'evet' oranı ise yüzde 76.5 ile Kuzeydoğu Anadolu bölgesinde gerçekleşiyor.

Araştırmanın detaylarında öne çıkanlar şöyle:

SEÇMEN ETKİLENDİ: Referandum sürecinin iki ana aktörü, AKP ve CHP, seçmenlerinin büyük çoğunluğunu etkileyebilmiş görünmektedir.Referandum oy tercihleri, mevcut siyasal durumu yansıtmaktadır.

GENÇLER 'HAYIR' DİYOR: Referandum için, kadınların yüzde 55.3'ü 'evet' derken, erkeklerin yüzde 58.2'si 'hayır' demektedir. 18-24 yaş grubunun yüzde 63.0'ünün 'hayır' demesi, özellikle bu kesimdeki yüksek işsizliğin, hükümete yönelik bir tepkiye dönüşmesinin sonucu olabilir.

MARMARA'DA EVET: 'Hayır' oylarının en yüksek olduğu bölgeler Batı Anadolu, Akdeniz, Ortadoğu Anadolu olarak tespit edilmektedir. Buna karşılık, 'evet' oylarının yüksek olduğu bölgeler Batı Marmara, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ve Kuzeydoğu Anadolu olarak ortaya çıkmaktadır.