BIST 9.699
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,19
HABER /  GÜNCEL

İşte Bülent Arınç'ın bahsettiği BDP'li!

Bülent Arınç dün yaptığı açıklamayla gündemi değiştirdi. İsim vermeden "Ben de onun yerinde olsam dağa çıkardım" dediği BDP'li kadın milletvekili Gültan Kışanak.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- "Şu an parlamentoda olan BDP'li bir kadın milletvekilimiz var. Cezaevinde görüdüğü işkenceleri anlattı, ben onun yerinde olsam dağa çıkardım" sözleriyle gündeme tabiri yerindeyse bomba gibi düşen Arınç'ın bahsettiği BDP'li kadın milletvekili Gültan Kışanak.

BDP'li Pervin Buldan'a Bülent Arınç'ın dünkü sözlerini sorduk, tüm samimiyetiyle o konuşmadan ne anladığını İnternethaber.com'a anlatan Buldan'ın bu açıklamaları çok tartışılır.

İşte o açıklamalar

BÜLENT ARINÇ GÜLTAN KIŞANAK'TAN BAHSEDİYOR

"Acaba hükümet içerisinde iyi polis-kötü polis rolünü oynama gibi bir misyon mu var, bunu anlamaya çalışıyorum. Zaman zaman bizimle ilgili Bakanların yapmış olduğu açıklamalar, hakaretler var, kimi zamanda böyle bizi anlamaya çalışan ve duygularımızı paylaşan ve anlamaya çalışan bir anlayış var. Doğrusu Bülent Arınç'ın da iyi polis rolüne girdiğine düşünüyorum. AKP'nin ve özellikle Başbakanın kadın milletvekillerine bakış açısını da biliyorum. Dün Sayın Bülent Arınç'ın yapmış olduğu, Gültan Kışanak'ı kast ederek, cezaevinde işkence ve kötü muameleye maruz kalmış bir bayan milletvekilinin yerinde olsam ben dağa çıkardım ama o bunu tercih etmemiş Türkiye'de kalmış gibi sözleriyle aslında farklı bir rol üstlendiğini düşünüyorum. Bülent Arınç'ın bize olan yaklaşımları çok açık ve nettir. Bizim TBMM'ye girdiğimiz günden itibaren, AKP'nin Bakanlarının ve milletvekillerinin BDP'ye ve BDP'li kadın milletvekillerine yaklaşımı ortadadır. 

BÜLENT ARINÇ'IN KAFASINA SAKSI MI DÜŞTÜ

"Böylesi bir süreçte böylesi bir açıklama yaparak yine gündem değiştirme, yine kamuoyunu yanıltma olarak görüyorum. Hiçbir samimiyetinin olmadığını düşünüyorum. Kürt sorununu anlamak, Kürt halkını anlamak, onların dilini yasaklanmaması gerektiğini söylemek gerekirken bu açıklamayı yapması manidar. Acaba Bülent Arınç'ın kafasına saksı mı düştü? Bir taraftan Başbakanın bizi dışlaması, bize hakaret etmesi bir taraftan da Bülent Arınç'ın böyle bir açıklama yapması doğrusu benim kafamda bazı soru işaretleri uyandırıyor."

GEÇ KALDILAR

"Yani Kürt halkını eğer şimdi anladılarsa çok geç kaldılar. Biz yıllardan beridir özgürlük ve eşitlik mücadelesi veren bir halkız. Bunu yeni anlamışlarsa geçmiş olsun diyorum."

Başbakan'ın AKP'li Güneydoğu ve Doğu milletvekilleriyle yaptığı toplantıya da değinen Buldan, bölge milletvekillerinin ses çıkarması gerektiği görüşünde.


BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ BU SORUNA SAHİP ÇIKMALI

"Bir taraftan Kürtleri inkar eden, Kürt sorunu yoktur diyen, soruna terör sorunu olarak bakan bir anlayış var, diğer taraftan da zaman zaman çıkıp Bülent Arınç'ın yaptığı gibi böylesi açıklamalar yapılıyor. Aslında en doğru tavır, AKP'li bölge milletvekillerinin açıklama yapmasıdır. Dokunulmazlıklar konusunda göstermiş oldukları tavrı ve duruşu ben de Kürt sorununun demokratik yollarla çözülme meselesinde de ortaya koymaları gerekiyor. Çünkü Başbakan Kürt sorunu yoktur diyor, Kürt haklarının bütün hakları verilmiştir, bu sorun terör sorunudur diyor."

BİR YOL KAT EDİLEBİLİR

"AKP'li, bölge milletvekilleri dokunulmazlık konusunda bir duruş sergilediler ve dokunulmazlıkların kaldırılmaması yönünde görüş belirttiler ama bu tavrı Kürt sorununun çözümü noktasında da gösterebilirlerse bir yol kat edilebilir. Çünkü bölge milletvekilleri, bölgede yaşanan savaşın, yaşanan haksızlıkların, hukuksuzlukların ne derece büyük olduğunun farkındalar ama belki de AKP'de  milletvekili olmanın avantajlarından yaralanmak adına seslerini çıkaramıyorlar. Kürt sorununun demokratik yollarla çözümü noktasında da bölge milletvekillerinin, görüş bildirmesi, tavır alması ve tutum belirlemesi gerekiyor, özellikle Başbakana karşı. Bu sorun vardır demeleri gerekiyor, adını koymaları gerekiyor. Belki o zaman Başbakan da dilini değiştirebilir, Bülent Arınç gibi."

Dokunulmazlıklarının kaldırılacak olmasının gündemlerinde olmadığını belirten Buldan, biz bu zırhın arkasına bürünmedik ama siyasi açıdan da sadece bizim dokunulmazlıklarımızın kaldırılması doğru değil diyor.

BİZ ZATEN DOKUNULMAZ DEĞİLİZ

"Bizim göndemimizde dokunulmazlık konusu yok, kendileri bilir. İster kaldırsınlar, ister kaldırmasınlar. Bizim açımızdan değişen birşey yok. Biz gazımızı da yiyoruz, tazyikli suyla da ıslanıyoruz, güvenlik güçlerinin her türlü müdahalesine de maruz kalıyoruz, zaten dokunulmazlığı olan vekiller değiliz, biz dokunulmazlık zırhına bürünmedik. Ama genel bir siyasi bakış açısından şunu ifade etmek isterim, sadece BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması doğru bir siyaset tavrı değildir. Çünkü mecliste bütün partilerden milletvekillerinin fezlekeleri var. Biz BDP olarak, kürsü dokunulmazlığı hariç milletvekili dokunulmazlığı kaldırılsın diyoruz.

GÜLTAN KIŞANAK BÜLENT ARINÇ'IN SÖZLERİ İÇİN NE SÖYLEDİ
HABERİN DEVAMI BİR SONRAKİ SAYFADA
[PAGE]

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kanaltürk TV ekranlarında gazeteci Faruk Mercan'ın gündemle ilgili sorularını yanıtladı. Arınç canlı yayında 'eskiden çok beddua ederdim' dediği BDP'li vekil hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Arınç'ın bahsettiği bu kadın vekilin Gültan Kışanak olduğu öğrenildi. Gültan Kışanak'tan Arınç'ın bu açıklamalarına yanıt geldi.

İşte Arınç'ın açıklamalarından satırbaşları;

Arınç sözlerine, " bu güne kadar hala Meclis'te bulunan bir kadın BDP'li vekile çok kızardım, beddua ederdim" diye başladı. Bülent Arınç, BDP'li vekilin Diyarbakır Cezaevi'nde yaşadıklarını öğrendikten sonra ona kızmaktan vazgeçtiğini anlattı. Arınç ," 17 yaşında genç bir kız iken Diyarbakır Cezevi'nde o kadar ahlaksızca işkenceye maruz kalmış ki o kadar kendisini zorlamışlar ki ben de aklıma gelse dağa çıkardım. Çünkü Diyarbakır cezaevi'nden çıkanların yarısı dağa çıktı, yarısı da onları destekledi.' diye konuştu.

KIŞANAK'TAN CEVAP

BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak,"Sayın Arınç sadece benimle değil, KCK tutukluları, köyleri boşaltılanlar ve cezaevlerinde madur edilenlerlede empati kurmalı" dedi ...