BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.401,09
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İşte Baykalın Kılıçdaroğlu yorumu

Deniz Baykal'ın bugün evinde ağırlayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başına geçme ihtimali var mı?

Abone ol

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bugün evinde ağırladığı Kemal Kılıçdaroğlu CHP'nin başına geçer mi? S

Siyaset kulislerinde dolaşıma giren bu sorunun yanıtı Star Televizyonu Ankara Temsilcisi Murat Çelik'in edindiği bilgilerin satır aralarında saklı.

Star TV'nin akşam haberlerinde Angora Evleri'nin havasını koklayan Murat Çelik, bugün Baykal'la yaptığı görüşmeleri Uğur Dündar'a şöyle aktardı.

KAOS ORTAMINA İZİN VERMEM

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı diye kafasında bir kavram oluşmuş değil. Kılıçdaroğlu durduğu noktayı tarif ediyor. Referandum ve kurultay öncesinde kızgınlık, kırgınlık, dağınıklığa karşı önlem almaktır. Benim görevim budur. Bugün Kılıçdaroğlu geldi ona bu prensipleri anlattım. Peki bu kırgınlık küskünlük nasıl oluşmaz? Benim için önem taşıyan temel noktalar bunlardır. Bu Kemal Bey için de böyledir. Başkası gelirse yine test ederim. Etkinlik sahibinin uzlaşması gerekir. Partinin bambaşka ortama gitmesine izin veremem. Tekrar ediyorum, Cumartesi o salona gitmeyeceğim, aday olmayacağım. Tekrar ediyorum, hadi bir isimde uzlaşın o beni ilgelendirmiyor. Beni ilgilendiren bütün partinin ve görüşlerin hepsinin bir isim üzerinde uzlaşması.

ALIP BAŞIMI GİTME ŞANSIM YOK!

CHP Kurultayı'na katılmayacağını yineleyen Baykal, konuşmasına şöyle devam ediyor:

Bu kötü senaryo gerçekleşirse benim bu partiye bu kadar emek vermiş partinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ne gibi bir gelişmelerle karşılaşacağını düşünen bir insanın partiyi Yeni Cami'nin avlusuna bırakılmış birisi gibi gitme şansım yoktur.

ADAYLIĞINI DOĞAL KARŞILARIM

"Kemal Bey'in ortaya çıkmasını doğal karşılarım" diyen Deniz Baykal, Star TV Ankara Temsilcisi Murat Çelik'in "Size aday olmak istediğini söyledi mi? sorusuna şu karşılığı verdi:

Hayır! Eğer adaylığını netleşirse bana değil size söyleyecek.

KILIÇDAROĞLU'NUN ŞANSI VAR MI?

İşte deneyimli gazeteci Murat Çelik'in izlenimleri:

Baykal'a bunu sordum. Baykal çok temkinli, Net bir isim vermekten kaçınıyor. Baykal bu iradeyi partinin koymasını istiyor. CHP liderinin kafasında Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili soru işareti var. Çünkü partiden bazılarının Kılıçdaroğlu'nun liderleriyle ilgili bazı bilgilendirmeler var. Baykal'ın yakın çevresi dirayetli bir liderlik olarak bu temayı işliyorlar. Baykal'ın Kılıçdaroğlu ile bazı soru işaretlerinin olduğunu öğrendim. Partinin güçlü isimlerinden Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olamayacağı noktasında görüş bildirdiklerini duydum. Baykal'ın bu noktada bir açıklama yapmadığını az önce söylemiştim.