BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.451,94
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İşte Başbakan'ın gözde bakanları!

Başbakan Erdoğan'ın gözde bakanları kim oldu ve hangi bölgeden birinci sıradan göstererek ödüllendiridi?

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, küresel krizde ekonomiyi başarılı bir şekilde yöneten ve 1.1 trilyonluk büyüklüğe taşıyan 10 bakanı, 12 Haziran seçimlerine birinci sıradan göstererek adeta ödüllendirdi

Star Gazetesi, AK Parti'deki milletvekili adaylarını işte bu "Ekonomi bakanları seçimde 1 numara" başlığıyla değerlendirdi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti yönetimi, küresel kriz sırasında Türk ekonomisini başarılı bir şekilde yöneten ekonomi bakanlarını, 12 Haziran seçimleri için hazırlanan listelerde ilk sıradan milletvekili adayı gösterdi. AK Parti'nin 12 Haziran seçimleri için Yüksek Seçim Kurulu'na sunduğu milletvekili adayı listesinde, ekonomiye yön veren 10 bakanın tamamı yer aldı. Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ankara'dan birinci sıradan aday gösterildi.

ŞİMŞEK VE ÇAĞLAYAN'A YER SÜRPRİZİ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Batman'dan, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir Samsun'dan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım İzmir'den, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker Diyarbakır'dan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer İstanbul 3. bölgeden, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün Kocaeli'den, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da Kayseri'den liste başı oldu.

Yine ekonomi bakanlarından Cevdet Yılmaz Bingöl'den, dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan da Mersin'den birinci sıradan seçimlere girecek. AK Parti'nin milletvekili aday listesinde bazı ekonomi bakanları için seçim bölgesi sürprizi de yaşandı. Devlet Bakanı Çağlayan, 2007 yılında Ankara'dan milletvekili seçilmesine rağmen bu kez Mersin'den aday gösterildi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önceki seçimlerde Gaziantep'ten Meclis'e girerken 12 Haziran'da Batman'dan milletvekili adayı oldu. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise seçim bölgesi Erzincan'ı bırakarak, İzmir 2. Bölge birinci sırada yer aldı. Diğer yedi ekonomi bakanının seçim bölgeleri ise değişmedi.