BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İşte Ak Parti’nin masasındaki anket

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, “Bugün seçim olsa siyasi partilerin durumu şöyle görülüyor; AK Parti’nin oy...

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, “Bugün seçim olsa siyasi partilerin durumu şöyle görülüyor; AK Parti’nin oyu yüzde 50.6, CHP’nin oyu yüzde 24.1, MHP’nin oyu yüzde 14.3, BDP’nin oyu yüzde 7.1, diğerleri yüzde 3.9 şeklinde” dedi.
Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Merkezi’nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Merkez Yürütme Kurulu MYK toplantısı sonrasında düzenlediği basın toplantısında, yerel yönetim seçimleri için daha önceden yaptıkları açıklamada, partilerinden aday adayı olacaklar için başvuru tarihini 21 Ekim olarak duyurduklarını, bugün yapılan MYK toplantısında alınan karar gereği bu tarihin değiştirildiğini söyledi. Çelik, “21 Ekim’i başvuru tarihi olarak belirlemiştik, bu tarihte bugün bir değişiklik yaptık. Başvuru tarihi 1 Ekim-1 Kasım tarihleri arasına alındı” diye konuştu.
6-12 Eylül tarihleri arasında Anar Kamuoyu Araştırma Şirketi tarafından yapılan Türkiye Gündem Araştırması Raporu ile ilgili MYK’da değerlendirme yapıldığını belirten Hüseyin Çelik, “Bu kamuoyu araştırmasındaki siyasi partilerle ilgili durum ile ilgili bilgileri paylaşmak istiyorum. Bugün seçim olsa siyasi partilerin durumu şöyle görülüyor; AK Parti’nin oyu yüzde 50.6, CHP’nin oyu yüzde 24.1, MHP’nin oyu yüzde 14.3, BDP yüzde 7.1, diğerleri yüzde 3.9 şeklinde. Biz her ay bir başka araştırma şirketine Türkiye gündemi araştırmasını yaptırıyoruz. Temmuz ayında Denge Araştırma Şirketinin yaptığı araştırmada, AK Parti’nin oyu yüzde 51.6 idi, Ağustos ayında Pollmark Araştırma Şirketi’nin yaptığı araştırmaya göre bu oran yüzde 51.9 idi, bugün Anar’ın Eylül başı araştırmasında yüzde 50.6 olarak görülmekte. Bütün bu kamuoyu araştırmasında ortak payda şudur; AK Parti yüzde 50-52 arasında, CHP yüzde 23-25 arasında, MHP yüzde 12-14 arasında, BDP yüzde 6-7 arasında görülüyor. Bu çok geniş bir denek kitlesi üzerinde yapılmış bir araştırmadır” şeklinde konuştu.