BIST 10.471
DOLAR 32,63
EURO 35,02
ALTIN 2.430,18
HABER /  GÜNCEL

İşte Ağar'ı yıkmanın yolu!

DYP lideri Mehmet Ağar'ı devirmek için imza kampanyası başlatan Saffet Kaya, GİK engelini aşmanın yolunu buldu. İnternethaber'e konuşan Kaya o formülü açıkladı

Abone ol

DYP’de parti içi muhalefetin önde gelen isimlerinden Saffet Kaya, Genel Başkan Mehmet Ağar’ı "kiracı" olarak nitelemişti. Ağar’a karşı başlayan muhalefetin başını çeken eski Genel Başkan Yardımcısı Saffet Kaya, "Kiracılar ev sahipleri tarafından tasfiye edilecektir" demişti.

Olağanüstü kongre toplamak için delegelerden imza toplamaya hazırlanan Saffet Kaya, geçen 2.5 sene içerisinde DYP’nin Ağar’la gitmeyeceğinin görüldüğünü iddia etmişti.

Bunun üzerine Saffet Kaya'ya yeterli imza toplansa dahi olağanüstü kurultaya karar verecek olan yetkili kurulun Genel İdare Kurulu (GİK) olduğunu hatırlatmıştık.

Sitemizi telefonla arayarak bilgi veren Saffet Kaya, esas olanın iç tüzük değil; Siyasal Partiler Kanunu olduğunu hatırlattı. Kaya, "En son siyasi partiler kanunun 14. maddesinin 6. fıkrası beşte bir imza ile olağanüstü kongre toplanır der" diye konuştu.

ani