BIST 10.415
DOLAR 32,42
EURO 35,25
ALTIN 2.435,36
HABER /  DÜNYA

İşte ABDnin yeni başkanı

Dünya bu seçimi izledi. Seçimde birçok ilk yaşanıyordu... Sonuç tüm dünyayı etkileyecekti ve başkan belli oldu. Bakın yeni başkan kim?

Abone ol

CNN televizyonu, Barack Obama'nın resmi olmayan sonuçlara göre 44. başkan seçilmek için gerekli desteği elde ettiğini duyurdu.

Televizyonun projeksiyonuna göre Demokratların adayı Obama 297 seçici üye, Cumhuriyetçilerin adayı John McCain 139 seçici üye kazandı.

Başkanlık seçimini kazanmak için 270 seçici üye kazanmak gerekiyor.

OBAMA'NIN KAZANDIĞI EYALETLER

Şu ana kadar genele yansıtma yöntemiyle Obama'nın almış göründüğü eyaletler şunlar:

Dünyanın en fakir ülkelerinden
KENYA için bu seçim çok
başkaydı. Çünkü Obama'nın
"baba vatanı" Kenya...

İŞTE OBAMA'NIN KEÇİ
ÇOBANI BABASI


Vermont, New Hampshire, Pennsylvania, Illinois, Delaware, Massachusetts, District of Columbia, Maryland, Connecticut, Maine, New Jersey, Minnesota, Wisconsin, Michigan, New York, Ohio, New Mexico, Iowa, Virginia

MCCAİN'İN KAZANDIĞI EYALETLER:

Kentucky, Güney Carolina, Oklahoma, Nebraska, Tennessee, Arkansas, Louisiana, Alabama, Georgia, Kansas, Kuzey Dakota, Güney Dakota, Wyoming, West Virginia, Texas, Mississipi, Utah.

OHİO'YU OBAMA ALDI

 
Başkanlık seçimlerinde en kritik eyaletlerden biri olan Ohio'yu Obama aldı.
Ülkenin orta bölgelerindeki Ohio, bugüne kadar hep “seçtiği adayın başkan olmasıyla” övünüyordu. “Ohio’yu kazanan, ABD Başkanlığını da alır” genel inancı vardı.

40 YIL SONRA İLK KEZ

Seçim sonuçlarını belirleyecek diğer eyaletlerden biri olan Virginia'yı da Obama aldı. Illinois senatörü Obama, Cumhuriyetçi rakibi John McCain'i bu eyalette yenilgiye uğratarak, eyaletin Beyaz Saray yarışında 40 yıldır Cumhuriyetçilere verdiği desteği sona erdirdi.



BARAK OBAMA'NIN
SEÇİLDİKTEN SONRA YAPTIĞI TARİHİ KONUŞMAYI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
ABD'nin yeni başkanı Obama duygu yüklü ve kucaklayıcı bir konuşma yaptı. Karizmatik başkan halka umut ve değişim sözü verdi. Kampanya döneminde sık kullandığı sözünü tekrar etti. 'Evet yapabiliriz'... 


OBAMA İLK SİYAH BAŞKAN OLARAK TARİHE GEÇTİ

Barak Obama , ABD tarihinde ilk siyahi başkanı olarak tarihe geçti. Barack Obama, 1964 doğumlu ve kendisi gibi Harvard Hukuk Fakültesi mezunu olan Michelle Robinson ile evli. Çiftin, Malia (10) ve Sasha (7) adlı iki kız çocuğu bulunuyor. 

ABD'LİLER OBAMA AŞKINA SANDIK ÖNLERİNDE KUYRUKLAR OLUŞTURDULAR. 
ABD'LİLERİ MEST EDEN OBAMA'NIN 5 ÖNEMLİ VAADİ VAR. OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!

Barak Obama seçim zaferinden sonra eşi ve iki kızı ile birlikte seçmenlerini böyle selamladı...

ZAFER GECESİNDEN MUHTEŞEM ANLAR YANSIDI. OBAMA ZAFERİNİ KARISINA SARILIP ÖPEREK KUTLADI. ZAFER GECESİNİN FOTOĞRAFLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN!

*OBAMA'NIN BABA VATANI SEFALET İÇİNDE... HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!

*ONUN Kİ BİR AMERİKAN RÜYASI... OBAMA'NIN HİÇ BİR YERDE GÖREMEYECEĞİNİZ ÇOCUKLUK FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN!